Keräys Paraisten auton saamiseksi Ukrainaan käynnistettiin

Hyväntekeväisyys. Viime lauantaina Magnus Londen kertoi kuntoportaiden äärellä Paraisilta auto Ukrainaan -keräyksestä noin 40 kiinnostuneelle. Kuva: Berndt Lönnberg.

Viime lauantaina noin 40 henkilöä kokoontui Hundbanan-kuntoportaille Paraisilla kuunnellakseen Magnus Londenia, joka kertoi avun lähettämisestä Ukrainaan sekä Paraisten omasta keräyksestä.

– Taistelemme niin kauan kuin Ukraina taistelee, toimittaja Magnus Londen sanoo seistessään Hundbanan-kuntoportailla Paraisilla.

Karavanen on vienyt 48 autoa Ukrainaan

Ukrainan sinikeltainen lippu liehuu tuulessa, ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Nelisenkymmentä ihmistä on kokoontunut kuulemaan Ukrainan tilanteesta ja Londenin viimeisen vuoden aikana tekemistä avustuskuljetuksista. Londen on Paraisten kesäasukas ja tuttu kasvo monelle. Hän perusti viime vuonna Karavanen till Ukraina -nimisen yhdistyksen, jonka tarkoituksena on tukea Ukrainaa sitouttamalla yksityishenkilöitä ja yrityksiä. Karavanen on vienyt kaikkiaan 48 autoa lastattuina elintärkeillä tarvikkeilla Ukrainaan, ja nyt on potkaistu käyntiin keräys, jotta saadaan hankittua auto Paraisilta. Londenin mukaan seuraava autokuljetus lähtee Ukrainaan kesäkuun viimeisenä päivänä.

– Parainen saa oman raporttinsa, Londen sanoo ja korostaa, että ihmiset arvostavat sitä että yhdistyksen toiminta on konkreettista ja nopeaa.

“Lähettiläitä tarvitaan aina”

Yhdistyksen hallintokulut ovat pyöreät nolla euroa, ja kaikki ovat vapaaehtoisia. Yhdistys myös tekee selkoa joka sentistä julkisesti. Paraisten autokeräyksestä luvataan myös väliraporttia. Kaikkiaan tarvitaan 25 000 euroa ajoneuvoon, joka on hyvässä kunnossa, Londen vahvistaa. Yleensa auto pakataan täyteen elintärkeitä ensiapuvälineitä ja/tai liikuteltavia latausasemia.

– Lähettiläitä tarvitaan aina. Tämä hanke leviää kulovalkean tavoin, ja monet Ukrainassa mukana olleet ovat vaikuttuneita Ukrainan tilanteesta.

Tiedotustilaisuus päätettiin Myrskyluodon Maijan säveliin, ja Londenille annettiin monet kiitokset hänen ansiokkaasta vapaaehtoistyöstään.

Malin Johansson
Käännös: Sari Sarelius

Keräys Paraisten auton saamiseksi Ukrainaan
Poliisihallituksen lupanumero RA/2024/489
Vastaanottaja: Karavanen till Ukraina rf
Tilinumero: FI9140550017735560
Viitenumero: 1261
MobilePay: 12677
Lisätietoja: karavanen.org

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*