Kirjalansalmen sillan riipputangon lujuus todettiin koevedossa riittäväksi

en bro och en hastighetsmätare
Kirjalansalmen sillan muita riipputankoja ei tarvitse uusia ainakaan nykyisellään. Kuva: Mikael Heinrichs

Heinä-elokuussa riipputankojen alapäistä poistetaan ruosteet ja ne maalataan uudelleen.

Kirjalansalmen sillalta vaihdettiin huonokuntoinen riipputanko toukokuun alkupuolella. Irrotettu riipputanko kuljetettiin Tampereen teknilliseen korkeakouluun, jossa sen lujuus testattiin koevedolla laboratoriossa.

Huonokuntoisen riipputangon lujuuden selvittämisen pohjalta voitiin paremmin arvioida myös muiden riipputankojen kuntoa. Koevedon tulosten pohjalta riipputangon lujuus oli riittävä, eikä näin ollen ole välitöntä tarvetta ryhtyä vaihtamaan tai vahvistamaan muita riipputankoja.

Heinä-elokuussa riipputankojen alapäistä poistetaan ruosteet ja ne maalataan uudelleen. Ruosteiden poiston jälkeen tarkistetaan myös riipputankojen säikeiden kunto, sillä säikeiden kunto vaikuttaa merkittävästi riipputangon kantavuuteen.

Kesällä tehtävistä riipputankojen ruosteen poistosta ja maalaustöistä ei aiheudu merkittävää haittaa liikenteelle. Tienkäyttäjien on kuitenkin syytä noudattaa varovaisuutta, jotta sillalla työskentely on turvallista.

PK

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*