Kirkkolammen Hortensiapuisto täydessä kukassa

Viherpalvelusuunnittelija Daniel Falck ja puistomestari Annette Backholm ovat erittäin tyytyväisiä puistoon tähän mennessä.

Vajaan kahden viikon kuluttua Paraisten kaupunki ja Luonnonvarakeskus Luke järjestävät avoimen tutustumispäivän.

Kaikkiaan Keskuspuiston itäisellä rannalla Paraisilla on kaikkiaan 117 hortensialajiketta. Vuonna 2021 perustettu puisto on osa Euro-Trials -verkoston lajikekoetta, joka järjestetään yhdeksässä Euroopan maassa samanaikaisesti. Koeviljelyn avulla arvioidaan muun muassa kasvien käyttöarvoa ja kestävyyttä. Euro-Trials-tutkimuksen rahoittavat Luke, Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö ja Paraisten kaupunki. Hortensiapuisto on osa kaupungin julkisia viheralueita ja viherpalvelusuunnittelija Daniel Falck ja puistomestari Annette Backholm ovat erittäin tyytyväisiä puistoon tähän mennessä.

– Puistossa kannattaa käydä katsomassa, kuinka paljon erilaisia hortensioita on, sanoo Falck ja huomauttaa, että puistossa kannattaa käydä eri ajankohtina, koska kukkien värit vaihtelevat kukinnan aikana.

Tällä hetkellä puisto on täynnä valkoisena kukkivia hortensioita, joista muutamat yksittäiset hortensiat erottuvat vaaleanpunaisine, pienine, kauniine kukkineen.

– Meidän ei tarvitse kastella kovin paljon, koska puisto sijaitsee kostealla paikalla salmen vieressä ja maaperä on täynnä kuorilastuja. Me hyödynnämme sadevettä puiston kasteluun, selittää Backholm.

Avoimena tutustumispäivänä sekä Backholm että Falck ovat paikalla kaupungin edustajina ja antavat neuvoja ja vinkkejä hortensioiden kotiviljelyyn. Paikalla on myös Luken edustajia. Vierailijoilla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä hortensialajeja Paraisten kaupunki voisi istuttaa lisää puistoalueelle ja samalla voi osallistua hortensian arvontaan. Tapahtuma järjestetään 17.8 kello 16-19.

Malin Johansson
040-535 9629/malin.johansson@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*