Kirkkolampeen venepaikkoja kesällä

Man i vit t-skjorta vid kajkant
Mats Talonens företag Codio ska bygga den första av bryggorna i Kyrkgropen ännu denna sommar. Foto: Mikael Heinrichs

Kirkkolampi saa jo kesällä Paraisten keskustaan pienvenesataman, Aurinkokaaren asuinalueen jatkeeksi.

Laituriprojektista vastaa Mats Talosen vetämä yritys Codio.

Laituripaikat eivät ole korvamerkittyjä uuden asuinalueen asukkaille, vaan kaikki kiinnostuneet voivat ilmoittaa mielenkiinnostaan venepaikkaa kohtaan.

– Ensimmäinen 20 veneen laituri rakennetaan ympyrätorin, joka on osa Aurinkokaaren aluetta, kohdalle ja suunnitelmissa on, että se olisi valmis jo kesällä. Kiinteistöyhtiö on perustettu ja osakkeenomistajat tulevat hoitamaan laitureita ja päättämään kunnossapidosta ja palkkioista, sanoo Talonen, jonka yritys tekee yhteistyötä pääasiassa kaupunkien ja kuntien kanssa, mutta myös asuinalueiden kanssa, joissa tarvitaan apua laitureiden saamisessa.

Omaan käyttöön tai vuokraksi

Paikkoja voi ostaa joko omaan käyttöön tai vuokrattavaksi. Talosen mukaan laitureiden sijoittamisessa Aurinkokaaren yhteyteen on erityisesti kyse panostamisesta turvallisiin venepaikkoihin keskustassa. Monelle alueen kiinteistönomistajalle tonttiin kuuluva venepaikka voi toimia arvon nostattajana.

– Kaikkiin laitureihin tulee lukitut portit, turvallisuusvarustus, kuten pelastusrenkaat, köydet ja pelastustikkaat sekä valaistus. Jokaisessa venepaikassa on kahdeksan metrin kulkupuomi, mikä tarkoittaa sitä, että paikalle mahtuu yhdeksän-kymmenen metriset veneet. Käytännössä siellä noudatetaan Kirkkosalmen rajoituksia, syvyys on hieman alle kaksi metriä, riippuen vesitilanteesta.

Askel kerrallaan

Ihmiset ovat jo antaneet kuulua itsestään ja osoittaneet mielenkiintoa, vaikka Talonen on pitää matalaa profiilia, kunnes kaikki palaset ovat kohdallaan. Verkkosivu aurinkokaarenpienvenesatama.fi avattiin hiljattain.

Nykyisessä Kirkkosalmenrannan asemakaavassa on kolme laituria ja kuusi ulkorakennusta (käytännössä venevajaa) ja Talosen suunnitelmana on toteuttaa ne kaikki – mutta yksi askel kerrallaan.

– Suunnitelmana on laajentaa toisella laiturilla ensi kesänä. Meillä on kaupungin kanssa jatkuva keskusteluyhteys venevajan suunnitelmista.

Mikael Heinrichs

Mikael.heinrichs@aumedia.fi

Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*