Kombi järjestää mocktail-illan yhdessä Frendin kanssa

glas, bartender
Mocktail-ilta. Johnny Orlavicius ei paljasta kaikkien kurssilla valmistettavien juomien nimiä, mutta mainitsee joitain omia suosikkejaan. – Teemme Frendin oman Alexin, mutta alkoholittoman version siitä, ja toinen on Las Vegas. Kuva: Malin Johansson.

Luvassa on makeita ja happaman makuisia alkoholittomia drinkkejä kun Kombi järjestää mocktail-illan Frendi-yökerhossa helmikuun alussa.

Idea mocktail-illasta syntyi suunnittelukokouksessa viime syksynä, kun kurssisuunnittelijat Annika Willberg, Solveig Vesterlund ja Marika Lindqvist miettivät kevään kursseja.

– Alkoholittomat juomat ovat tulleet yhä suositummiksi ja tämä on erinomainen tilaisuus oppia tekemään hienoja juhlajuomia esimerkiksi kesän juhliin, Kombin vt. rehtori Charlotta Wiklén sanoo.

Hän korostaa, että kansalaisopisto Saariston Kombi tekee mielellään yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja siksi oli luonnollista, että he ottivat yhteyttä baarimikko Johnny Orlaviciukseen, joka on Paraislaisen yökerho Frendin osaomistaja ja toimitusjohtaja. Lisäksi Wiklén korostaa, että kurssi tukee positiivisella tavalla kaupungin päihteidenvastaista työtä.

“Valmistamme neljästä viiteen erilaista juomaa”

Orlavicius innostui heti mocktail-illan järjestämisestä ja avustaa kurssitilan järjestämisessä yökerho Frendissä osoitteessa Rantatie 12 Paraisten keskustassa. Kaksikielinen kurssi järjestetään 8. helmikuuta ja se on suunnattu aikuisille, mutta lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan aikuisen seurassa.

– Valmistamme neljästä viiteen erilaista juomaa, joita jokainen pääsee maistamaan, Orlavicius kertoo.

Paikalla on Orlaviciuksen lisäksi toinen baarimikko, sillä he laskevat sen varaan että kurssille voidaan ottaa jopa 30 osallistujaa.

– Paikkoja on vielä vapaana, jos kiinnostaa, Wiklén sanoo ja kertoo, että ilmoittautuminen tapahtuu Kombin sivujen kautta.

Orlavicius ei paljasta kaikkien kurssilla valmistettavien juomien nimiä, mutta mainitsee joitain omia suosikkejaan.

– Teemme Frendin oman Alexin, mutta alkoholittoman version siitä, ja toinen on Las Vegas, joka on yksinkertainen ja hyvä cocktail.

Kombin kurssisuunnittelija Marika Lindqvist (vas.) ja vt. rehtori Charlotta Wiklén. Kuva: Malin Johansson.

Orlavicius lupaa opettaa baarimikkotemppunsa

Kaikki osallistujat pääsevät valmistamaan itse juomansa alusta loppuun ja Orlavicius lupaa opettaa parhaat baarimikkotemppunsa. Kurssille ei tarvitse ottaa mukaan omia välineitä, mutta jos haluaa testata reseptejä kotona, Orlavicius sanoo, että muutamalle asialle on tarvetta.

– Tarvitset paljon jäätä, oikeanlaisia laseja, mieluiten highball-drinkkilaseja, ja kahden ja neljän senttilitran mitat.

25. huhtikuuta Frendissä järjestetään myös cocktail-ilta samalla konseptilla. Kurssi on suunnattu aikuisille.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*