Korona on maksanut tänä vuonna Paraisille puoli miljoona euroa

blå skylt med text om coronavaccination
Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana kulut koronaviruksesta nousivat lähes puoleen miljoonaan euroon Paraisilla. Kuva: Carina Holm

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana kulut koronaviruksesta nousivat 482 267 euroon eli lähes puoleen miljoonaan euroon Paraisilla.

Isoimmat kulut koskevat terveydenhuoltoa. Kaupunki on ostanut palveluja hieman yli 241 000 eurolla ja koronapandemian aiheuttamat henkilöstökulut ovat olleet lähes 145 000 euroa.

Noin toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Miia Lindström talousraportissaan, johon sosiaali- ja terveyslautakunta ottaa kantaa torstaina 17.6.

Uusi maksu etävastaanotosta

Kaupunki on myös maksanut uuden maksun etävastaanotosta sairaanhoitopiirille koronasta johtuen.

Etävastaanottoa on käytetty, kun koronatestaus on jouduttu tekemään Paraisten terveyskeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella.

Silloin kaupunki on maksanut hoitoarvioinnista puhelimitse, koronatestistä ja laboratoriokäynnin maksun.

Vanhusten huolto haasteena

Toinen haaste sosiaali- ja terveydenhuollolle on vanhusten huolto, missä on riskinä se, että kaupunki joutuu ostamaan enemmän palveluja kuin on budjetoitu.

– Uusi ilmiö on se, että kaupungin oman vanhustenhuollon vapaita paikkoja ei voida käyttää, koska henkilökuntaa ei ole, jotta henkilöstömitoitus täyttyisi. Saaristoon on erittäin vaikea rekrytoida pätevää henkilöstöä, kirjoittaa Lindström.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*