Kuntoportaat vihitään virallisesti lauantaina

en motionstrappa i trä med blå hösthimmel bakom
Koirabaanan kuntoportaat. Kuva: Carina Holm

Lauantaina 23. lokakuuta kello 12 koittaa hetki, jolloin Nordkalkin varatoimitusjohtaja Mikael Furu, leikkaa nauhan, kun Koirabaanan kuntoportaat vihitään virallisesti.

Portaat ovat olleet auki jo 20 syyskuuta alkaen.

Uutta portaikkoon asennettua kävijälaskijaa ei ole vielä kalibroitu, mutta normaalina tiistaina laskija oli ohitettu 1 200 kertaa yhteen suuntaan.

Kello 15.30 toisena arkipäivänä laskija oli rekisteröinyt vähintään 700 kävijää juuri sinä päivänä yhteen suuntaan.

– Osa kävelee ja juoksee useita kertoja. Olemme kuitenkin täysin yllättyneitä luvuista, sanoo EU-rahaa Paraisten kuntoportaiden rakentamisen mahdollistamiseen hakeneen Länsi-Turunmaan yrittäjien puheenjohtaja Tove Hagström.

Hän sanoo, että on ymmärretty, että portaista on iloa kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille paraislaisille, sekä se on myös turistikohde.

Yllättävä menestys

– Emme pystyneet kuitenkaan arvaamaan, millainen menestys niistä tulisi, hän sanoo.

Lauantaina vihkiäispuheen jälkeen jatketaan ylös rappusia, missä naisveistos paljastetaan kello 12.30.

Se on luonut taiteilijaryhmä Naisia naisilta. Se on tehtaan aikojen naisten inspiroima ja sen ovat luoneet Martina ”Tinni” Snåre, Sveta Pahlman ja Johanna Fredenberg. (PK 20.5.2021).

Vihkiäistilaisuuteen tulevia kehotetaan pukeutumaan sään mukaan. Järjestäjät muistuttavat myös, että pysäköintipaikkojen määrä portaiden läheisyydessä on rajallinen.

Pyörätuolissa istuvalle tai liikuntarajoitteiselle järjestetään kuljetus ylös ja alas kuntoportaiden yläosaan vihkimisen yhteydessä, alkaen noin kello 12.15.

Osoite on Pajbackantie 2d. Lisäinfoa projektista löytyy osoitteesta koirabaana.fi.

Portaat suljetaan talven ajaksi

Portaat suljetaan talven ajaksi, jolloin sää kylmenee ja on olemassa liukastumisvaara.

Mitä tulee tapahtumaan ylhäällä olevalle avoimelle tilalle, on vielä epäselvää.

Tove Hagströmin mukaan olemassa on monta ideaa, mutta ei mitään konkreettisia suunnitelmia. Yrittäjäyhdistyksen projekti päättyi itse portaiden rakentamiseen.

Onko seuraava projektinne Pajbackaan tarvittavan katsomon rakentaminen, kun jalkapallomiehet nousivat Ykköseen?

– Yrittäjäyhdistys anoi EU-rahaa rappusille muun muassa panostaakseen yrittäjien hyvinvointiin. Hyvinvoiva yhteiskunta tarvitsee yrittäjien hyvinvointia. Urheiluseurat ovat olleet mukana rakentamassa rappusia. Ehkä he ovat mukana rakentamassa katsomoa?

Carina Holm

carina.holm@aumedia.fi

Käännös: Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*