Lahjakkaita tanssijoita, jotka viihtyvät tanssilattialla

Lahjakkaita tanssijoita. Vasemmalta: Viola Kettunen, Lina Nygrén, Sonja Sievänen, Lotta Bergman, Stella Ake, Demi Hellsberg ja Nikki Sipiläinen. Kuva: Malin Johansson.

 Klassinen baletti ja variaatiotunteja

Arkipelagin tanssijat ovat viime aikoina saavuttaneet monta hienoa palkintoa ja hienoja sijoituksia kilpailuissa, ja he ovat asettaneet riman korkealle.
Tiistai-iltaisin Paraisten Kyyhkyspolulta ei puutu energiaa ja iloa, kun Arkipelagin tanssijaryhmä harjoittelee tanssinopettaja Solveig Ekholmin johdolla. Tänään ohjelmassa on klassinen baletti ja variaatiotunteja, joissa harjoitellaan eri yhdistelmiksi koottuja askeleita ja tanssijat asettuvat eri asentoihin.

– Tarjoamme jokaiselle tanssijalle yksilöllistä koulutusta ja jokainen tanssija voi valita vapaasti tason ja toiveiden mukaan, Ekholm selittää.

“Viikonloppuisin voin tanssia jopa viisi tuntia päivässä”

Yksi lahjakkaista tanssijoista on 16-vuotias Sonja Sievänen, joka on tanssinut kolmevuotiaasta asti.

– Tanssin viidestä kuuteen kertaa viikossa, ja viikonloppuisin voin tanssia jopa viisi tuntia päivässä.

Nyt lukion ykkösluokkaa käyvä Sievänen kertoo haluavansa tulevaisuudessa ammattitanssijaksi. Hän on osallistunut useisiin kilpailuihin ja viimeksi osallistuessaan My Moves -tanssikilpailuun Mäntyharjussaa sijoittui mukavasti neljänneksi ja sai myös kunniamaininnan. Myös tanssijat 13-vuotias Stella Ake ja 15-vuotias Demi Hellsberg ovat menestyneet hienosti, kun Ake sai hopeaa Mäntyharjussa juniorisoolosarjassa ja Hellsberg pääsi improvisaatiokilpailun finaaliin.

– He soittavat musiikkia ja silloin täytyy improvisoida ja tanssia musiikin mukaan, Hellsberg sanoo.

Toinen kilpailuryhmään kuuluva tanssija on 14-vuotias Lina Nygrén, joka on tanssinut kuusivuotiaasta asti. Hän tanssii melkein joka päivä ja pitää eniten nykytanssista ja baletista.

Monipuolinen laji

– Minulle se on lähinnä harrastus. Sitä paitsi on hauskaa olla yhdessä, hän sanoo ja kertoo samalla sijoittuneensa Mäntyharjussa soolosarjassa kuudenneksi.
Nikki Sipiläinen on 15-vuotias ja menestyi erinomaisesti myös My Movesissa, jossa hän sijoittui improvisaatiokilpailussa seitsemänneksi. Hän pitää tanssimisesta, koska se on niin monipuolinen laji.

– Tanssi sopii kaikille, eri tansseihin tarvitaan erilaisia ​​ominaisuuksia. Tulet myös itsevarmemmaksi mitä enemmän tanssit, hän huomauttaa.

Menestyksekäs tanssija on myös Viola Kettunen, joka valittiin kolmen parhaan joukkoon improvisaatiokilpailussa, jossa vanhimmat olivat yli 16-vuotiaita, vaikka hän itse on vasta kahdeksanvuotias. Lotta Bergman puolestaan ​​sijoittui kolmanneksi Tampereen It’s all in jazz -kilpailussa.

Monet nuoret lahjakkaat tanssijat edustivat Arkipelagia myös Estradi-tanssikilpailussa marraskuussa Helsingissä, jossa he esittelivät itsensä ja esittelivät erilaisia ​​tansseja ja voittivat useita palkintoja ja kunniamainintoja.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*