Lauantaina vietetään Runebergin päivää

Luminen taideteos
“Sydämen tarina” Kuva: Carina Holm

Fredrika ja Johan Ludvig Runeberg tapasivat Paraisilla 195 vuotta sitten. Tätä juhlistaakseen Pro Runeberg -yhdistys oli suunnitellut koko illan juhlaa Paraisten kaupungintalolla juhlapuheiden ja esitysten merkeissä. Vallitseva koronapandemiatilanne kuitenkin esti juhlan.

Toisaalta yhdistys voi tänä vuonna kutsua kaupunkilaiset juhlavartioon ”Sydämen tarina” -patsaan äärelle Kirkkosunttiin Runebergin päivänä lauantaina 5. helmikuuta kello 18.

Tapahtumaa ”Sydämen tarinan” äärellä juhlistetaan sävellyksillä Fredrika Runebergin runoluonnoksiin ja esitetään joitakin Johan Ludvig Runebergin aikaisemmin säveltämättömiä runoja.

Pro Runeberg -yhdistys on Svenska Litteratursällskapin ja Vanha Malmi-säätiön tuella tilannut sävellyksiä Riddo Ridbergin sekayhtyeeltä.

Kolme näistä sävellyksistä tullaan kantaesittämään Runebergin päivänä. Kevään aikana tullaan kaikki sävellykset äänittämään ja CD on suunniteltu julkaistavaksi myöhemmin keväällä.

Yhtyeeseen, joka esittää sävellykset, kuuluvat Heidi Gräsbeck, Marie Eriksson, Anna Johnson, Liisa Jungar, Anna-Brita Puranen, Mathias Johnson, Anders Jungar, Johan Ström ja Johan Nyman.

Myös Paraisten ruotsinkielinen seurakunta ja Desirée Kavander ovat olleet tuotannossa tärkeitä. Äänitekniikasta vastaa Tony Nurmi.

 

Seremonia aloitetaan ja lopetetaan fanfaarilla

Seremonia aloitetaan ja lopetetaan fanfaarilla, mikäli lämpötila sen sallii. Sen puhaltaa Reino Kotaviita.
Ohjelma juhlavartiossa ”Sydämen tarinan” äärellä aloitetaan fanfaarilla ja kukkasten laskulla.

Sanataidekoulun Venla Lehtonen esittää runon rakkaudesta, kun taas Kira Karjalainen ja Eric Kraufvelin esittävät rakkausrunon duettona.

Tätä seuraavat J.L.Runebergin runot ”Minun päiväni” ja ”Kehtolaulu” sekä Fredrika Runebergin ”Tillin ja persiljan lehdistä” Riddo Ridbergin säveltäminä, ennen loppufanfaaria.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*