Linda korjaa kehon epätasapainoja – “Yleensä ongelma on jossain muualla kuin siellä, missä kipu on”

behandling
Oma vamma sai Linda Anderssonin opiskelemaan Kalevalainen jäsenkorjaus -hoitomenetelmää. Kuva: Malin Johansson.

Vuonna 2010 tehty olkapääleikkaus sai Linda Anderssonin syvästi kiinnostumaan kehosta ja sen toiminnoista, ja vuosien 2012–2021 välillä hän osallistui moneen koulutukseen ja kurssiin. Vuonna 2020 hän sai harvinaisen Peutz-Jeghersin oireyhtymä -diagnoosin, jolle on ominaista polyyppien muodostuminen vatsasuolikanavassa, mutta erityisesti suolistossa. Sairauden takia Linda on joutunut poistamaan koko paksusuolensa. Omien vammojensa ja harjoitustensa myötä Lindan kiinnostus nähdä vartalo kokonaisuutena kasvoi. Hän suoritti Kalevalan jäsenkorjaustutkinnon samaan aikaan kun PJS löydettiin, ja se oli rankaa aikaa. Kalevalainen jäsenkorjaus on perinteinen hoitomenetelmä, joka perustuu vanhaan suomalaiseen perinteeseen, jossa kehoa tarkastellaan kokonaisuutena.

Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-suojattu nimike

– Kyse on kehon tasapainottamisesta käyttämällä ihmisen liikkeitä. Eri kudoksia hoitamalla verenkierto elimistössä lisääntyy, Linda sanoo.

Jos aikoo ryhtyä lihasten ja nivelten korjaajaksi on suoritettava kolmen vuoden kurssi ja 300 hoitoa. Kalevalainen jäsenkorjaus on EU-suojattu nimike, jota saa käyttää vain Kansanlääkintäseura ry.
Linda on jo luonut oman asiakaskunnan ja monia kontakteja, ja hän kertoo vastaanottavansa asiakkaat kotonaan.

– Minulla on asiakkaita, jotka käyvät luonani säännöllisesti. Usein kyse on avun hakemisesta esimerkiksi niska- ja selkäkipuihin. Yleensä ongelma on jossain muualla kuin siellä, missä kipu on.

– Tarinoita on usein kaksi – ihmisen kertomus ja kehon kertomus.

Erilaisten vammojen jäljet näkyvät kehossa

Linda kertoo asiakkaista, jotka valittavat selkäkipuja, mutta sitten selviää esimerkiksi, että ongelmat tulevat jaloista. Hoito sisältää aina haastattelun ja asiakkaan terveydentilan, ja selvityksen lääkityksistä ja vammoista. Linda kertoo, että erilaisten vammojen jäljet näkyvät kehossa ja hän korostaa, kuinka tärkeää on olla rehellinen ja kertoa mahdollisista vammoista ennen hoidon aloittamista. Hoito tapahtuu sen jälkeen lihasten ja luonnollisten liikkeiden kautta, ja PK:n toimittaja sai kokeilla hoitoa. Erilaiset kehon liikkeet laukaisevat toisiaan, ja Linda tarkistaa, onko kehossa vääriä asentoja ja epätasapainoa. Melko nopeasti hän löytää Hallux valguksen ja vinon isovarpaan, joka on aiheuttanut paljon ongelmia.

Hoito tapahtuu eläimen ehdoilla

Hoito on täysin kivuton. Sen jälkeen olo on mukava ja keho tuntuu rentoutuneelta. Lihas- ja nivelkorjaus tehdään aina kokovartalohoitona ja kestää noin puolitoista tunnista kahteen tuntiin.

Syksyllä 2022 Linda aloitti eläinten kalevalaisen jäsenkorjauksen opinnot. Koulutus koostuu neljästä osasta, joista hän on nyt suorittanut ensimmäisen osan. Ennen kuin eläintenjäsenkorjausta saa harjoittaa, on suoritettava kolmen vuoden koulutus ihmisille. Tähän asti Linda on hoitanut pääasiassa hevosia.

– Minulla on asiakkaita, jotka haluavat minun tekevän hoidon rutiinitarkastuksena heidän lemmikilleen varmistaakseen, että eläin voi hyvin.

Hoito tapahtuu kokonaan eläimen ehdoilla ja eläimen kotona. Linda on todella eläinrakas ja on kasvanut erilaisten eläinten parissa. Kotona hänellä asuu myös kissat Fidi ja Ninja, ja Linda huomauttaa, että hänen luonaan vierailevien asiakkaiden tulee tietää, että hänen kotonaan on lemmikkejä, jos joku on allerginen. Linda tekee hoidot yrittäjänä.

Lindan palvelut löytyvät Facebookista nimellä ”Kalevala Linda” ja lisätietoja saa: linda.ch.andersson.1979@gmail.com

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*