Linda rättar till obalanser i kroppen – ” Vanligtvis sitter problemet någon annanstans än där värken finns”

behandling
Den egna kroppsskadan blev startskottet för Linda Andersson att utbilda sig inom vårdmetoden Kalevala muskel- och ledkorrigering. Hösten 2022 började Linda även studera muskel- och ledkorrigering för djur. Bild: Malin Johansson.

En axeloperation år 2010 fick Linda Andersson att på djupet börja intressera sig för kroppen och dess funktioner och det blev en hel del utbildningar och kurser mellan åren 2012–2021. År 2020 fick hon den sällsynta diagnosen Peutz-jeghers-syndrom som karaktäriseras av polypbildning i magtarmkanalen, men framför allt i tarmarna. Som en följd av sjukdomen har Linda tvingats operera bort hela tjocktarmen. I takt med de egna skadorna och utbildningarna ökade Lindas intresse för att se kroppen som en helhet och hon fullföljde kalevalautbildningen trots svåra tider då PJS upptäcktes. Kalevala muskel- och ledkorrigering är en traditionell vårdmetod som grundar sig på gammal finsk tradition i vilken man beaktar kroppen som helhet.

Vårdmetod som grundar sig på gammal finsk tradition

– Det handlar om att återbalansera kroppen genom att ta hjälp av människans rörelser. Genom att behandla olika vävnader, ökar cirkulationen i kroppen, säger Linda.

För att bli muskel- och ledkorrigerare krävs att man går en treårig utbildning och har gjort 300 behandlingar. Kalevala muskel- och ledkorrigering är en EU-skyddad titel som endast får användas av Kansanlääkintäseura ry.

Linda har redan hunnit skapa sig en egen kundbas och etablerat många kontakter och hon berättar att hon tar emot sina kunder hemma hos sig.

– Jag har kunder som går regelbundet hos mig. Det handlar ofta om att man vill ha hjälp med till exempel nack- och ryggont. Vanligtvis sitter problemet någon annanstans än där värken finns.

– Det finns ofta två berättelser, det som människan säger och det som kroppen säger.

Spåren av olika skador syns i kroppen

Linda berättar om kunder som klagar över ont i ryggen, men sedan visar det sig till exempel att problemen kommer från benen. Till behandlingen hör alltid en intervju och utredning av kundens hälsotillstånd, medicinering samt skadehistorik. Linda förklarar att spåren av olika skador syns i kroppen och betonar hur viktigt det är att man är ärlig och berättar om eventuella skador innan man börjar med behandlingen. Behandlingen sker sedan via musklerna och naturliga rörelsemönster och PK:s reporter fick testa på en behandling. Olika kroppsrörelser utlöser varandra och Linda kontrollerar om det finns några felställningar och obalanser i kroppen. Ganska snabbt hittar hon en Hallux valgus och en sned stortå som mycket riktigt har ställt till med besvär.

Behandlingen är helt smärtfri. Känslan efteråt är skön och kroppen känns avslappnad. Muskel- och ledkorrigering görs alltid som en helkroppsbehandling och tar cirka en och en halv timme upp till två timmar.

Muskel- och ledkorrigering för djur

Hösten 2022 började Linda studera muskel- och ledkorrigering för djur. Utbildningen består av fyra delar, av vilka hon nu har genomfört del ett. Innan man kan utbilda sig inom muskel- och ledkorrigering för djur, måste man först ha genomfört den treåriga utbildningen för människor. Hittills har Linda mest behandlat hästar.

– Det finns kunder som vill att jag utför en behandling som en rutinkontroll på deras husdjur för att säkerställa att djuret mår bra.

Behandlingen sker helt och hållet på djurets villkor och i djurets hem. Linda är en riktig djurvän och har växt upp med olika sorters djur. Hemma i lägenheten bor också katterna Fidi och Ninja och Linda påpekar att de kunder som besöker henne bör känna till att det finns husdjur hemma hos henne, ifall någon är allergisk. Linda gör behandlingarna som lättföretagare.

Lindas tjänster hittas på Facebook via “Kalevala Linda” och för mera information kan man kontakta: linda.ch.andersson.1979@gmail.com

Malin Johansson

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*