Luottamus kaupunginjohtajaan


Olemme surullisina todenneet meidän paraislaisten menettäneen pätevän kunnanjohtajan. Kuten monen muunkin Paraisten asukkaan, on meidän vaikea käsittää miksi näin tapahtui.

Luottamushenkilöinä olemme tienneet prosessin olemassaolosta eri pituisen ajan ja koko tämän ajan tuoneet esiin mielipiteemme luottamuksen puolesta.

Kun uutinen kaupunginjohtajan erosta tuli, on fokus liikaa ollut epäluottamuksessa. Me, jotka olemme osoittaneet luottamusta, haluamme näin saada tilaisuuden kertoa kantamme ja tuoda esiin omia hyviä kokemuksia yhteistyöstä kaupunginjohtajan kanssa muutamien Paraisten yhteisten kehittämisprojektien kautta.

Patrikin hyvä osaaminen talousasioissa johti meidät nopeasti pois riskistä joutua kriisikunnaksi. Vielä tänäkin vuonna saimme kuulla tilintarkastuslautakunnan kertovan ettemme enää täytä yhtään kriisikuntakriteeriä.

Vastuu sosiaali- ja terveystoiminnasta on vuoden alusta alkaen kuulunut hyvinvointialueelle. Ei ole sattumaa, että hoito- ja palveluketjut toimivat Paraisilla. Patrikin johdon avulla, yhteistyössä luottamushenkilöiden ja virkamiesten kanssa, olemme kehittäneet palvelua niin, että se vastaa hyvinvointialueen toimintatapaa.

Saariston terveysasemat ovat suurelta osin saman katon alla yhdessä vanhusten hoitoyksikköjen kanssa ja Paraisten keskustassa Vapparintiellä meillä on laajan palvelun hyvinvointikeskus. Kaupunginjohtajamme ymmärsi hyvissä ajoin muovata toimintaa yhteensopivaksi Varhan toiminnan kanssa ja samalla varmistaa hyvä palvelu jatkossakin Paraisilla.

Kasvatus- ja koulutusosasto on kehittynyt paljon viime vuosina. Nauvon päiväkoti on peruskorjattu, Iniön koulu on korjattu vastaamaan nykyisiä tarpeita, Skräbbölen kouluun on rakennettu lisäosa, Houtskariin koulu on kokonaan uusittu ja tietysti olemme saaneet valmiiksi Paraisten suurimman projektin oppimiskeskus Bravan vain joitakin projekteja mainitaksemme. Bravan prosessi ja sen ratkaisut osoittavat luovuutta, kykyä ennakoida tulevaa sekä yhteistyöhalukkuutta. Oppimiskeskus Bravan toiminta alkoi elokuussa.

Urheilu ja kulttuuri on keskeistä Paraisilla. Kun osaamiskeskusta rakennettiin, puuttui suunnitelmista täysikokoinen liikuntasali, koska se ei mahtunut koulun suunnitelmaan. Me luottamushenkilöt näimme tämän puutteen ja teimme aloitteen sellaisen rakentamisesta koulun läheisyyteen. Kaupunginjohtaja kuunteli meitä ja ymmärsi poliittisen tahdon tärkeyden. Nyt rakennustyöt on aloitettu ja PIUG 2 nousee PIUG 1 viereen.

Paraisilla on valmistunut monta muutakin projektia viime vuosina, mutta emme tässä nimeä kaikkia niitä. Viimeisimpänä on käynnistynyt uuden kauppakeskuksen suunnittelu Vapparintielle.

Vaikka tunnemme surua menettäessämme kaupunginjohtajan, olemme samalla erittäin kiitollisia kaikesta, minkä yhdessä koimme ja teimme Paraisten hyväksi. Nyt olemme tilanteessa, jota emme toivoneet, mutta Paraisten osalta on nyt kuitenkin syytä katsoa eteenpäin.

Maj Björk, Kurt Ekström, Merja Fredriksson, Regina Koskinen, Kyösti Kurvinen
Paraisten valtuuston valtuutetut
Anne Eriksson, Conny Granqvist
Paraisten valtuuston varavaltuutetut

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*