Marie, Nicolas ja Totte nauttivat rauhasta ja hiljaisuudesta kotonaan Paraisilla

brygga, man och kvinna
Sildala. Kun Marie Robertsson ja Nicolas Larsson ottivat paikan haltuunsa, aiemmat omistajat eivät olleet tehneet mitään pihalle tai talolle lähes 20 vuoteen.. Kuva: MalinJohansson.

Paraisten Sildalassa kolme tukholmalaista ovat löytäneet rauhan – kontrasti on suuri Södermalmin arjen pulssiin.

On aurinkoinen syyskuun sunnuntaiaamu ja keli on edelleen lauha. Verannalla cairninterrieri Totte toivottaa minut tervetulleeksi Sildalaan ja punaiseen pieneen mökkiin nimeltä Villevalla. 45 neliömetrin mökissä kahvi on tulilla ja Marie Robertsson ja Nicolas Larsson istuvat kodikkaassa vihreäovisessa pikkukeittiössä ja nauttivat sunnuntain rauhasta. Kontrasti arkeen kotona Södermalmilla Tukholman kantakaupungissa on suuri.

– Kontrasti on suuri, kun saapuu tänne, ehkä siksi arvostamme täällä rauhallisuutta niin paljon, koko ikänsä Tukholmassa asunut Nicolas sanoo.

Mökki on rakennettu 1960-luvun alussa

Marie puolestaan ​​varttui Skräbbölessä Paraisilla ja muutti Tukholmaan vuonna 2010 opintojensa perässä. Pari tapasi vuonna 2007 ja meni naimisiin vuonna 2013 ja on asunut siitä lähtien Ruotsissa. Vuonna 2015 Marie peri isänsä sedältä Göranilta ja tämän vaimonsa Majilta sukumökin Sildalassa, jonka jälkeen Villevalla on ollut Marien ja Nicolaksen kesäparatiisi Paraisilla. Mökki on rakennettu 1960-luvun alussa

– On hauskaa, että Paraisten yhteys on jäljellä, vietin lapsuuden kesät joko täällä tai isoäidin ja isoisän mökillä, Marie kertoo.

Rantatontti on noin 1500 neliömetriä ja sen jakaa tie, joka johtaa yksityiselle laiturille. Kun Marie ja Nicolas ottivat paikan haltuunsa vuonna 2015, aiemmat omistajat eivät olleet tehneet mitään pihalle tai talolle lähes 20 vuoteen.

– Piha oli kaoottinen ja umpeenkasvanut, olemme raivanneet paljon, trimmanneet, leikanneet ja kunnostaneet nurmikon uudelleen, Marie kertoo.

kösbord
Marie Robertsson ja Nicolas Larsson istuvat kodikkaassa pikkukeittiössä ja nauttivat sunnuntain rauhasta. Kuva: Malin Johansson.

Sildalassa juhlitaan aina juhannusta

Myös Paraisilla asuvat Marien äiti Lola ja isä Leo viettävät paljon aikaa Villevallassa ja heillä on eläkeläisinä riittävästi aikaa hoitaa puutarhaa ja kaikkea muuta, mitä mökillä täytyy tehdä. Marie ja Nicolas ovat siitä kiitollisia, koska he itse asuvat Ruotsissa. Sildalassa juhlitaan perinteisesti aina juhannusta, ja kesälomien lisäksi he viettävät usein viikonloppuja keväällä ja syksyllä hyggepaikassaan. He ovat jo kauan olleet innokkaita karavaanareita, ja tänä kesänä he toteuttivat pitkäaikaisen unelman ja hankkivat oman asuntoauton

– Matkailuautolla näkee uusia paikkoja, täällä arvostamme rauhaa, Nicolas selittää.

Sekä Nicolasilla että Mariella on vihreät sormet ja he näyttävät kaunista puutarhaansa. Punaisen pikkumökin takaa ilmestyy erilaisia ​​istutuksia, ja täältä löytyy esimerkiksi Marien 30-vuotislahjaksi saamat kirsikkapuut, kauniita perennoja, perunamaa, mustikka- ja vadelmapensaita, raparpereja ja istutuslaatikoita. Marie esittelee talon edessä uusinta puutarhaprojektiaan, joka on ruusutarha, ja Nicolas esittelee pitkää riviä vastaistutettuja kuusia.
Talon edessä avautuu henkeäsalpaava merinäköala ja laituri.

Lahti on melko mutainen ja Marie ja Nicolas ovat siksi täyttäneet rantaa hiekalla. Marie pitää “suppailusta” ja silloin Totte haluaa myös tulla mukaan retkelle.

– Myös sauna on toivelistalla, Marie sanoo, mutta huomauttaa, että sen päätöksen täytyy vielä kehittyä.

Marie pitää myös purjehtimisesta, ja juuri meri ja luonto liittyvät hänen lapsuudenkaupunkiinsa Paraisiin. Hän purjehtii yleensä parhaan ystävänsä kanssa, jolla on oma purjevene. Nicolas puolestaan ​​yhdistää Paraisen rentoutumiseen, luontoon ja perheeseen, ja koska hän on innokas pitkän matkan juoksija, tekee hän paljon lenkkejä lähiympäristössä. Eilen Marie teki retken sienimetsään isänsä kanssa.

Lähes kaikki pinnat on uusittu

Punaisen mökin sisällä alkuperäisistä pinnoista ei juuri ole mitään jäljellä – lähes kaikki pinnat on uusittu ison olohuoneen lattiaa lukuun ottamatta. Marie on halunnut säilyttää hänen lapsuudestaan ​​muistuttavia yksityiskohtia, mukaan lukien keittiön kauniit vihreät puuovet, jotka ovat saaneet jäädä. Keittiö on säilytetty, mutta päivitetty uusilla, paikallisen puusepän valmistamilla, ovilla. Myös ikkunat on uusittu.

– Vanhat ikkunat olivat putoamassa syliin, Marie sanoo ja nauraa muistolle.

Marien äiti Lola on myös maalannut julkisivun ja kattoa on päivitetty, kun vuoto havaittiin. Tämä vuosi on ensimmäinen kesä pitkään aikaan, jolloin pariskunta on pitänyt tauon kaikesta remontti- ja talkootyöstä.

– Täytyyhän meidän myös nauttia kaikesta hienosta työstä, mitä olemme tehneet, Marie huomauttaa.

Marie on halunnut säilyttää hänen lapsuudestaan ​​muistuttavia yksityiskohtia, mukaan lukien keittiön kauniit vihreät puuovet, jotka ovat saaneet jäädä. Kuva. Malin Johansson.

Ennen kuin on aika lähteä illalla laivalla kotiin Tukholmaan, he aikovat vierailla Marien 93-vuotiaan isoäidin luona Munkvikenissa. Perheen ja ystävien tapaaminen on Marielle ja Nicolasille itsestäänselvyys heidän ollessaan Suomessa.

Nicholas Larsson
Ikä: 39
Asuu: syntynyt ja varttunut Tukholmassa
Koulutus: vähittäiskaupan tutkinto Tukholman yliopistosta
Työ: kaupallinen johtaja Dagens Nyheterissä ja verkkotunnusjohtaja Bonnier Newsissa
Harrastukset: asuntoautoilu, vaellus ja pitkän matkan juoksu

Marie Robertsson
Ikä: 36
Asuu: Tukholmassa, varttunut Paraisten Skräbbölessä
Koulutus: restonomin kandidaattitutkinto Noviasta
Työ: Senior Director Strategic Partnerships yrityksessä Radisson Hotel Group
Harrastukset: asuntoautoilu ja vaellus

Malin Johansson

Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*