Matkailuosasto sai kovaa kritiikkiä

Liian kallista. Paraisten kaupungin matkailuosasto on valtuuston ja hallituksen mukaan käyttänyt aivan liikaa rahaa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
Liian kallista. Paraisten kaupungin matkailuosasto on valtuuston ja hallituksen mukaan käyttänyt aivan liikaa rahaa. Arkistokuva: Mikael Heinrichs.
 
Pargas IF:n ja Paraisten nappulaliigan hallihanke Norrbyssä notkahti taas askeleen eteenpäin. Kaupunki takaa lainat.
Illan puheenaiheeksi nousi kuitenkin aivan toinen asia, esityslistan loppupuolen ilmoitusasiasta kehkeytyi nimittäin kovin keskustelu valtuustosalissa. Matkailuosaston puolivuotisennusteessa ilmennyt reilu budjetin ylitys sai monet näkemään punaista. Varsinkin kun muilla aloilla karsitaan kovalla kädellä.
Kissan nosti pöydälle Carita Henriksson (sd.) ja sekä Markku Orell (kok.) että Jan Eriksson (sd.) kiittivät asian esiintuomisesta.
– Tulemme kaupunginhallituksessa tekemään parhaamme ettei harkinnanvaraisilla sektoreilla tule budjetinylityksiä, Orell sanoi.
SDP:n Erikssonin mielestä oli outoa, että matkailun puolelle haettiin vastikään lisää henkilökuntaa ilmoituksella kun tilanne on mikä on. Pikemminkin olisi yt-neuvotteluiden paikka.
Kokoomuksen Ted Bergman oli vielä suorasukaisempi. Matkailupäällikkö Niclas Gestranius (jonka nimeä ei mainittu illan aikana kertaakaan) sai runsaasti kritiikkiä, eikä elinkeinopäällikkö Tomas Eklundkaan selvinnyt puhtain paperein.
– Kaikki muut paitsi matkailupuoli ovat olleet halukkaita parantamaan tapojaan kun olemme käyneet läpi talousarvioiden toteutumista. Matkailun saralla on asenneongelmia ja meidän pitänee miettiä ovatko oikeat ihmiset oikeilla paikoilla, Bergman pohti.
Andreas Johansson (r.) ja Widar Nyberg (sd.) eivät välttämättä pitäneet valtuustosalia oikeana paikkana tämän asian käsittelyyn. Nyberg halusi odottaa hallituksen päätöksiä asiassa.
– Hallitus ei myöskään ole tyytyväinen elinkeinopäällikön vastaukseen asiassa. Olemme ajan tasalla, Orell lisäsi.
Pargas IF:n ja Paraisten nappulaliigan takausanomus hyväksyttiin ilman vastaväitteitä. Piffenille myönnetään omavaltainen takaus enintään 200 000 euron summalle, nappulaliigan vastaava summa on enintään 50 000 euroa. Laina-aika on maksimissaan 10 vuotta.
Näin ollen Norrbyn hallihanke sai myös valtuuston siunauksen. Hallien toivotaan tuovan apua kaupungissa vallitsevaan liikuntahallivuorojen puutteeseen.
Kokouksen aloitti kaupunginjohtaja Patrik Nygrén lyhyellä pakolaistilanteen kertauksella ja kaupungin toimista asian tiimoilta.
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi