Mattssonin sisarukset ovat luottavaisia: ”Tulemme ottamaan mitalin”

Olivia ja Isabella Mattsson tavoittelevat mitalisijoitusta Naisten liigassa. Kuva: John Eriksson

Åland Unitedissa pelaavat paraislaislähtöiset jalkapalloilijat Isabella ja Olivia Mattsson ovat valmiina aloittamaan jalkapallokauden. Ensimmäinen ottelu oli cupin ottelu FC Honkaa vastaan.

– Kauteen valmistautuminen on ollut hauskaa, sanoo Isabella.

Olivia on samaa mieltä. Hän oli hieman hermostunut ennen kauden avausta.

– Talvitauton jälkeen tuntui hienolta aloittaa kausi, sanoo Olivia.

Paljon uusia kasvoja

Åland United on saanut tulevaa kautta ajatellen monta uutta pelaajaa, mutta myös monet ovat jättäneet seuran. Siskokset ovat sitä mieltä, että päävalmentaja Samuel Fagerholm on tarkka sen suhteen, että joukkueeseen tulevat pelaajat ovat hyviä jalkapallon pelaajia. Olivian mukaan tämä ei kuitenkaan ole pelaajien ainoa ominaisuus, johon päävalmentaja kiinnittää huomiota.

– Samuel haluaa myös, että pelaajalla on hyvä asenne. Mielestäni se on hyvä asia, hän sanoo.

Pois lähteneistä pelaajista keskikenttäpelaaja Bri Campos on pelaaja, jota Isabella ja Olivia uskovat joukkueen kaipaavan eniten. Campos siirtyi viime kauden jälkeen Ruotsin Damallsvenskanissa pelaavaan Umeå IK:hon. Isabellan mukaan hän oli kentällä suuri johtaja.

– Hän oli myös yksi kapteeneistamme, lisää Olivia.

Mitali tavoitteena

Siskosten mukaan tämän vuoden joukkue on vahva. Heidän mukaansa uudet pelaajat ovat yllättäneet positiivisesti valmistavissa harjoituksissa. Olivian mukaan joukkueella on hyvät mahdollisuudet esiintyä samalla tasolla kuin edellisellä kaudella.

– Meidän on toimittava kollektiivina. Yksilöllinen taito ei riitä, hän sanoo.

Siskokset eivät ole sen tarkemmin seuranneet, mitä on tapahtunut muissa liigajoukkueissa. Suurimmat muutokset, joista he ovat tietoisia, ovat sarjaan nousseiden ja 1. divisioonaan pudonneiden muutokset.

– Uutta tälle vuodelle on, että mukana on kaksi PK35:ttä (PK-35 ja PK-35 Vantaa). Se tarkoittaa suurempaa keskittymistä pääkaupunkiseudulle, sanoo Isabella.

Viime kaudella IK Myran Alavetelistä ja ONS Oulusta putosivat 1. divisioonaan ja PK-35 ja PK-35 Vantaa nousivat liigaan. Näiden joukkueiden putoamisen jälkeen puolet liigajoukkueista on pääkaupunkiseudulta, PK-35 Vantaa ja TiPS Vantaalta, PK-35 ja HJK Helsingistä ja FC Honka Espoosta. Olivian mukaan Unitedille on etua tästä keskittymisestä pääkaupunkiseudulle.

– IK Myranin ja ONS:n putoamisen myötä meillä on kaksi pitkää pelimatkaa vähemmän, hän sanoo.

Isabellan mielestä oli ikävää, että IK Myran putosi. Hänen mukaansa Alavetelissä otteluissa oli hyvä tunnelma ja oli hauskaa pelata toista suomenruotsalaista seuraa vastaan liigassa.

– Tulen kaipaamaan otteluita IK Myrania vastaan, hän sanoo.

Tasapeli cupissa

Uusien pelaajien lisäksi, Unitedilla on myös uusi apuvalmentaja, Tony Jansson. Hän on toiminut aktiivisesti ahvenanmaalaisessa jalkapallossa usean vuoden ajan, sekä valmentajana että pelaajana.

– Jansson voi jalkapallo-osaamisellaan kehittää Unitedia, he sanovat.

Joukkue tulee sekä harjoittelemaan että pelaamaan tällä kaudella Maarianhaminan keskustassa Wiklöf Holding Areenalla. United harjoitteli viime kaudella Hammarlandissa ja pelasi liigaottelut Maarianhaminassa. Viime kaudella kentällä oli vielä nurmipinta, mutta talven aikana kaupunki on aloittanut tekonurmen asennustyöt. Työn tulisi olla valmis liigan alkuun huhtikuussa.

– Ensimmäiset ottelut joudumme kuitenkin pelaamaan Eckeröhallissa, sanoo Isabella.

Åland United pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Eckeröhallissa sunnuntaina FC Honkaa vastaan Suomen cupissa. Ottelu päättyi 1–1. Unitedin maalista vastasi Isabella Mattsson.

John Eriksson
pku@aumedia.fi

käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*