Miksi se on niin väärin?

Monikulttuurisen yhteiskunnan pitäisi olla hyödyllinen ja opettavainen meille kaikille. Miksi asiat menevät niin väärin, kun eri uskonnot ilmaistaan eri tavoin. Tässä kolumnissa puhun islamista ja erityisesti pukeutumiskoodista, jota he ovat valinneet noudattaa. Aion puhua ”hijabista”, joka tulee arabiasta ja tarkoittaa kilpeä, joka on huivi, joka peittää hiukset, kaulan ja rinnan ja jota jotkut musliminaiset käyttävät julkisesti.

Monet eivät tiedä, että itse ajatus siitä, että naisten pitäisi peittää hiuksensa, on peräisin kristinuskosta ja juutalaisuudesta. Jos luet pyhiä kirjoja, myös kristittyjen ja juutalaisten tulee käyttää huivia. He eivät kuitenkaan käytä sitä, he eivät seuraa Jumalan sanaa, vaikka muslimit ovat päättäneet tehdä niin, joten miksi se on niin väärin? Tietysti on ortodoksisia juutalaisia ja harvoja kristittyjä, jotka käyttävät huivia, mutta en ole koskaan törmännyt sellaiseen itse. Olen kuitenkin törmännyt nunniin, jotka ovat kristittyjä, mutta kuuluvat katoliseen kirkkoon, ja he myös peittävät itsensä muslimien tavoin. Miksi siitä syntyy tavattoman suuri häly, kun musliminainen haluaa peittää itsensä, mutta ei, kun nunna tekee samoin?

Länsimaissa on monia muslimimiehiä, jotka pukeutuvat kuten me, kun taas naiset noudattavat pukukoodia. Tämä voi antaa väärän kuvan islamista. Ikään kuin islamissa olisi kyse naisen hallinnasta, kun taas miehet tekevät mitä haluavat. Islamissa miehet ja naiset ovat yhtä arvokkaita. Olen itse tavannut musliminaisia, jotka eivät käytä huivia, ja miehiä, jotka eivät pukeudu perinteisesti, mikä on ok. Ihmiset eivät ymmärrä, että islamissa ketään ei voi pakottaa mihinkään, vaan jokainen voi päättää itse, miten pukeutuu.

Tämä ei tietenkään toimi kaikissa paikoissa maailmassa kulttuurin ja ääriliikkeiden vuoksi. On ja tulee aina olemaan ääriaineksia, jotka saavat islamin näyttämään naisia sortavalta uskonnolta, mikä on todella kaukana totuudesta, koska itse sana islam tarkoittaa rauhaa. Naiset, jotka päättävät pukeutua konservatiivisesti etsiessään Jumalan rakkautta, ovat vahvoja naisia. Nainen, joka peittää itsensä, osoittaa kunnioittavansa itseään ja kehoaan eikä hänen tarvitse paljastaa itseään kaikkien edessä. He haluavat myös osoittaa kuuluvansa islamiin ja hijab on ikään kuin heidän uskonsa symboli.

Hän haluaa ihmisten näkevän hänet kokonaisena ihmisenä eikä esineenä. Oman kokemukseni mukaan itseään peittävä nainen saa enemmän kunnioitusta kuin nainen, joka juoksee ulos lyhyessä topissa ja shortseissa. Voin itse kertoa niistä ajoista, kun olen mennyt klubille farkut ja mukava paita päällä, että olen ollut siellä olevista naisista se, jolla on eniten vaatteita päällä, ja kukaan poika ei ole kertaakaan kähminyt minua tai flirttaillut kanssani. Samalla olen nähnyt, kuinka tanssivia niukkapukuisia tyttöjä kähmitään jatkuvasti. Kuten totesin, naisen pitäisi saada pukeutua miten haluaa, mutta ilmeisesti hän ei saa peittää itseään, koska silloin häntä sorretaan. Meidän musliminaisemme ovat riittävän vahvoja olemaan antautumatta ryhmäpaineelle ja päättävät säilyttää pukeutumistyylinsä ja uskonsa kaikesta negatiivisuudesta huolimatta.

Ella Nylund

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*