”Mitä vähemmän aikuisia sen enemmän nuoria"

schoolsout5Tänä vuonna nuoret itse ovat saaneet olla suunnitteIemassa Schools out-tapahtumaa, joka järjestetään lauantaina Keskuspuistossa.
 
Tämän vuoden Schools out- tapahtuma on hieman erilainen kuin ennen. Nuoret ovat aiempaa enemmän saaneet sanoa mielipiteensä illan suunnittelusta ja luvassa on entistä rennompi tapahtuma.
Nuorten toivomuksesta juontajaa ei ole ja vaikka illan aikana tälläkin kertaa soittaa useampi bändi, on nyt panostettu enemmän muuhun ohjelmaan. Luvassa on sumopainia, mekaaninen rodeohärkä, jolla voi ratsastaa sekä kuplajalkapalloa, jota pelataan ison muovipallon sisällä. Paikalle on tilattu kuusi muovikuplaa joten jalkapalloa voidaan pelata kolmihenkisin joukkuein.
Paikalla on myös chillailunurkkaus sohvineen, jossa voi istua ja seurustella.
Vapaa-ajanohjaaja Andreas Rantala ja vt. vapaa-ajansihteeri Joel Kronqvist ottivat jo maaliskuussa yhteyttä nuoriin kuullakseen heidän mielipiteensä ohjelmasta. Kalle Grönroos ja Sigurd Möller Sarlinin koulusta ovat kuuluneet työryhmään. Heidän punk-pop bändinsä Another Waisted Night esiintyy illan aikana.
– On hyvä että järjestetään tällainen tapahtuma. Täällä ei ole muutoin niin paljon tekemistä, joten on mukavaa että on ohjelmaa. On myös hyvä että olemme saaneet olla mukana suunnittelemassa, viime vuonna ohjelma oli vähän liian jäykkää ja järjestettyä. Haluamme rennompaa ohjelmaa ja mahdollisimman vähän aikuisia paikalle, sanovat pojat.
Muut orkesterit jotka soittavat illan aikana ovat turkulainen Viper Arms ja Hermanni Turkki Helsingistä. Lisäksi DJ Gend eli paraislainen Mats Söderman soittaa pariin otteeseen elektro house- musiikkia.
Schools out pidetään nyt kolmatta kertaa ja sen järjestävät Paraisten kaupunki ja Åbolands ungdomsförbund. Tarkoituksena on että nuorilla on jokin paikka missä olla ja jotain tekemistä sen sijaan että he hengailisivat kaupungilla tai rannoilla ja joisivat alkoholia. Tapahtuma-alueelle alkoholia ei saa tuoda.
– Ohjelman pitää olla niin hyvä että nuorten ei tarvitse lähteä jonnekin juomaan, sanoo Kronqvist. Tämän pitää saada olla nuorten paikka, mitä vähemmän aikuisia sen enemmän nuoria!
Mitä teette jos sataa?
– Ei sada! Olemme tilanneet hienon sään ja sen saamme, lupaavat järjestäjät.
Schools out- tapahtuma pidetään lauantaina 30.5. klo 18-23 Paraisten Keskuspuistossa.
Kohderyhmä ovat yläaste- ja lukioikäiset nuoret, mutta hieman nuoremmatkin voivat tulla.
Tapahtuma on maksuton.
Marina Saanila, suomennos Leena Lehtonen