Musiikkia Maaliskuussa -tapahtuma nostaa esiin paikallisia muusikoita

Jazz with Sting. Solisti Sofia Finnilä, kitaristi Risto Toppola ja trumpetisti Mikko Pettinen. Kuva: Pargas kultur.

Perjantaina alkaa kuukauden mittainen musiikkifestivaali Musiikkia Maaliskuussa, joka järjestetään koko Paraisten kaupungin alueella ja jota koordinoi Paraisten kulttuuritoimiala.

Vuosittain toteutettava konserttien ja erilaisten musiikkitapahtumien täyttämä kuukausi järjestetään maaliskuussa Paraisilla. Kaupungin kulttuuritoimi yhdessä monien eri toimijoiden kanssa järjestää tapahtuman, joka tarjoaa niin musiikkielokuvia, tanssinäytöksen, erilaisia konsertteja kuin oman, kaikissa kaupunginosissa esitettävän konserttisarjan Lähituotettu.

Tarjolla on kattava valikoima kulttuuria

– Toivomme tavoittavamme ihmisten tietoisuuden ja kiinnostuksen paremmin, kun koko ohjelma kootaan yhteen sen sijaan, että järjestäisimme yksittäisiä tapahtumia, sanoo Paraisten kulttuuripäällikkö Ann-Sofie ”Fia” Isaksson.

Tarjolla on kattava valikoima kulttuuria, ja kysymykseen miksi on päätetty järjestää musiikkifestivaali maaliskuussa Isaksson vastaa, että ajankohta on hyvä, koska silloin ei tapahdu juuri mitään muuta. Hän toteaa, että myöhemmin keväällä mökki- ja vene-elämä alkaa jo houkuttaa ihmisiä, eikä heillä ehkä ole niin paljon aikaa osallistua eri musiikkitapahtumiin.

Kuukauden mittainen festivaali käynnistyy perjantaina 1. päivänä maaliskuuta Nauvossa L’Escale -ravintolassa. Siellä esitetään musikaalikonsertti, joka tarjoaa sekä rakkautta että huumoria. Pietarsaarelaisen Musikteater i Österbotten -ryhmän näyttelijät ja artistit esiintyvät, ja järjestäjänä on kulttuuriyhdistys Multiculti Nauvossa.

Paraisten oman konserttisarjan Lähituotettu ensimmäinen esitys on Iniössä maaliskuun 2. päivänä. Lähituotettu tarjoaa paikallisten muusikoiden esittämää monipuolista musiikkia. Mukana on sekä nuoria että varttuneita muusikoita ja solisteja Turunmaalta kuten Soraya Kraufvelin, Tina Pettersson-Mäki, Gustav Nyström, Andréas Rantala, Rebecka Pahlman, Anna-Maria Buehler, Gabriel Björkqvist, Alfons Leham ja Anton Elmvik. Konsertin johtaa Riddo Ridberg ja valosuunnittelusta vastaa Odwar Bäcklund.

Bio Sydväst tarjoaa elokuvanäytöksiä

Kiertävä elokuvateatteri Bio Sydväst tarjoaa elokuvanäytöksiä, joista voi mainita esimerkiksi amerikkalaisen musiikki- ja draamaelokuvan Priscilla. Sen voi nähdä Iniössä, Houtskarissa, Korppoossa, Nauvossa ja Paraisilla. Elokuva kertoo 14-vuotiaan Priscilla Beaulieun elämästä. Hänen perheensä asuu amerikkalaisessa sotilastukikohdassa Saksassa, ja hän rakastuu rocktähti Elvikseen, joka suorittaa sotilaspalvelustaan tukikohdassa.

– Toivon, että ihmiset tulevat katsomaan elokuvaa, se on saanut hyviä arvosteluja, Isaksson sanoo ja muistuttaa, että tänä vuonna on päätetty keskittyä musiikkielokuviin.

Kaikkien jazzin ystävien kannattaa laittaa kalenteriin maaliskuun 27 päivälle muistiin tapahtuma Jazz with Sting Paraisten PUNTissa, kun solisti Sofia Finnilän, kitaristi Risto Toppolan ja trumpetisti Mikko Pettisen trio esiintyy. Riddo Ridbergin kansanmusiikkiprojektibändi Folkrörelsen esittää Ridbergin säveltämiä instrumentaalikappaleita Paraisten kulttuurisalissa 23. maaliskuuta.

Musiikkifestivaalin aikaan osuu myös vuotuinen Arkipelagviikko 18.-22. maaliskuuta. Musiikkiopisto Arkipelagin oppilaat esiintyvät ilmaiskonsertissa Gazan lasten hyväksi maanantaina 18. maaliskuuta Hunger & Törst -ravintolassa Paraisilla.

– Toivottavasti ihmiset osallistuvat näihin tapahtumiin, Isaksson toivoo ja vinkkaa, että ainakin festivaalin julisteen värit vihjaavat kevään olevan tuloillaan!

Koko ohjelma ja hinnastot löytyvät osoitteesta pargas.fi/musiikkiamaaliskuussa

Malin Johansson
Käännös: Sari Sarelius

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*