Myös Kalkkitielle värikkäitä mattoja

Värikkäitä mattoja. Paikalliset yritykset ovat sponsoroineet maalaamisen, mistä Kivaa Paraisilla on kiitollinen.

Toukokuun lopussa tullaan Kalkkitien kävelytiet koristamaan värikkäillä matoilla toivottaen turistit tervetulleiksi Paraisille. Vuosi sitten Kivaa Paraisilla–yhdistys otti vastaan aloitteen maalata erivärisiä räsymattoja Paraisten keskustan kaduille. Hanketta kehuttiin ja se sai paljon positiivista palautetta ja muun muassa Paraisten kaupungin taholta toivottiin, että mattoja maalattaisiin myös Kalkkitielle toivottamaan erityisesti ne matkailijat tervetulleiksi Paraisille, jotka pyöräilevät Rengastietä.

Kivaa Paraisilla-yhdistys, joka pyrkii edistämään kehitystä ja kasvattamaan viihtyisyyttä Paraisten keskustassa, tarttui ideaan heti. Jäsenet koostuvat paikallisista yrittäjistä, mutta myös yksityishenkilöistä, jotka intohimoisesti haluavat kehittää Paraisten keskustaa. Arja Hankalahti on yhdistyksen aktiivi ja räsymattojen takana yhdessä Peggy Wallinin ja Jenny Präktigin kanssa.

– Sekä suomenkielisen että ruotsinkielisen yläasteen oppilaat ja lukiot tulevat auttamaan meitä mattojen maalaamisessa. Myös Paraisten kaupunki on suhtautunut tähän myönteisesti ja tulee auttamaan meitä muun muassa kuljetuksissa ja pensseleiden hankkimisessa, kertoo Hankalahti.

Maalaaminen tulee tapahtumaan toukokuun lopussa

Paikalliset yritykset ovat sponsoroineet maalaamisen, mistä Kivaa Paraisilla on kiitollinen. Hankalahti kertoo, itse maalaaminen tulee tapahtumaan kolmena päivänä toukokuun lopussa: 20.5., 23.5. ja 27.5. Hankalahti huomauttaa, että polkupyöräilijöiden ja kävelijöiden tulee näinä päivinä olla erityisen varovaisia liikkuessaan kävelytietä pitkin. Maalausprojektiin ottaa osaa kaikkiaan 15 oppilasta ja värikkäiden raitojen lisäksi luvassa on yksi tai kaksi lippua tai tervetulleeksi toivottavaa tekstiä.

Ne matot, jotka vuosi sitten maalattiin keskustan kaduille, alkavat olemaan kuluneita ja osa niistä pitää maalata uudestaan. Jos joku on kiinnostunut auttamaan, voi ottaa yhteyttä yhdistykseen sähköpostitse osoitteeseen info@kivaipargas.fi.

Malin Johansson
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*