Nauti hetkestä!

Usein olemme väsyneitä – emme siksi, että olisimme tehneet liikaa – vaan siksi, että olemme tehneet liian vähän sitä, mistä todella nautimme. Unohdamme rentoutua, emme varaa aikaa sille, että nauttisimme arjesta tai hidastaisimme usein liian kovaa vauhtia. Tässä PK:n numerossa olemme keskittyneet Hyggeen – eli hyvinvointiin ja hyvinoloon – ja asioihin, joista nautimme. Yksinkertaisia ​​asioita arjessa, jotka luovat elämän kultareunan, kun syksyn pimeys vähitellen alkaa tuntua.

Tanskalainen Hygge-konsepti tarkoittaa pienistä asioista nauttimista ja hyvän olon saavuttamista. Se voi olla elämän hyvistä asioista nauttimista, kuten illallinen hyvien ystävien kanssa hyvän viinilasillisen ääressä – mutta se voi olla myös perhe, ystävät ja tulen lämmin hehku. Mukava sauna tai pulahdus mereen. Tai runsas ja maukas suklaa.

Mikä voi lisätä hyvinvointiamme ja hyvinoloamme? Tässä PK:n numerossa korostamme muun muassa talviuintia ja joogaa – eikä vähiten suklaata. Talviuinnin tunnettuja terveysvaikutuksia ovat muun muassa adrenaliinin määrän nousu – ennen itse uintia ja sen aikana endorfiinitaso nousee, ja se saa meidät hyvälle tuulelle. Tämä puolestaan ​​voi lievittää kipua. Sauna puolestaan ​​on erinomainen tapa rentoutua – samalla kun se tekee hyvää hygienialle. Monet tärkeät järjestelmät kehossamme käynnistyvät saunan kuumuudessa, ja monet tutkimukset osoittavat, että saunominen aktivoi immuunijärjestelmää ja hormonijärjestelmää, mikä puolestaan ​​vaikuttaa positiivisesti hermostoon.

Joogalla on myös positiivisia vaikutuksia yleiseen terveyteen. Tutkimukset osoittavat, että jooga, kuten muutkin fyysiset harjoitukset, voi alentaa sykettä, hengitystiheyttä ja verenpainetta sekä auttaa vähentämään ahdistusta ja masennusta. Entä suklaan edut? Kyllä niitä on monia! Hetken googlettamalla löydät nopeasti monia syitä, miksi tämä herkku on niin erinomainen. Suklaa tekee iloiseksi ja vahvistaa sydäntä … Se joka etsii, löytää. Mutta ajatuksen voimaa ei pidä aliarvioida – positiivinen ajattelu ja positiivisten asioiden korostaminen saa meidät tuntemaan olomme paremmaksi. Ajatukset liittyvät tunteisiimme, jotka puolestaan ​​liittyvät toimintaan.

Mökki on monelle paikka, jossa lataamme akkujamme ja rentoudumme – myös siitä voit lukea tästä lehdestä. Eriksson-Mattssonin perheelle mökki on mansikkapaikka ja paikka, jossa he voivat rentoutua ja kerätä energiaa. Perheellä on myös kaksi mökkiä. Missä sinun mansikkapaikkasi on, ja miten luot positiivisen ajatusvirran?

Toivotan sinulle hyvinvointia ja hyvää oloa syksyyn!

Malin Johansson
Toimittaja
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*