Nuoriso-ohjaajat liikkuvat nuorten parissa kesällä

yngre man och kvinna framför skotrar
Kaupungin nuoriso-ohjaajat Anna Loukonen ja Joel Kronqvist tulevat liikkumaan nuorten keskuudessa kesällä enemmän kuin aikaisemmin. Kuva: Carina Holm

Kaupungin nuoriso-ohjaajat Anna Loukonen ja Joel Kronqvist tulevat liikkumaan nuorten keskuudessa kesällä enemmän kuin aikaisemmin.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun teemme enemmän systemaattista kenttätyötä, he sanovat.

Iltaisin ja viikonloppuisin

Myös aikaisemmin nuoriso-ohjaajat ovat olleet ulkona koulujen päättäjäispäivänä ja muinaistulien iltana. Tänä kesänä kertoja on useammin.

– Tulemme olemaan ulkona iltaisin ja viikonloppuina. Liikumme myös saaristo-osissa ja meitä on jo nyt pyydetty tulemaan Iniöön joku ilta. Tulemme ilmoittamaan esimerkiksi Instagramissa missä olemme ja nuoret voivat mielellään esittää toiveita, missä voisimme olla.

kvinna och man framför ungdomsgårdshus
Anna Loukonen ja Joel Kronqvist. Kuva: Carina Holm

Jo toukokuussa he ovat olleet ulkona kaupungilla keskiviikkoiltaisin.

– Heti kun sää muuttuu hienoksi nuorisotilat tyhjenevät ja nuoret ovat enemmän ulkona kavereidensa kanssa. Usein nuoria kritisoidaan siitä, että he vain hengaavat jossakin, mutta heille on tärkeää tehdä muutakin kuin hengailla. Samalla ei tietenkään saa häiritä muita tai tuhota mitään.

Nuoriso-ohjaajat näkisivät mielellään enemmän aikuisia kaupungilla kesäiltaisin ja myöhäisinä viikonloppuiltoina, jotta he eivät olisi ainoat aikuiset ulkona.

– Kun me aloimme olemaan ulkona koulujen päättäjäisiltana, huomattiin, että nuorille aikuisten kaupungilla oleminen oli jotain aivan uutta. Olemme siellä heitä varten ja nyt he tietävät, että olemme ulkona auttamassa heitä. Meillä on tapana pitää vesipulloja mukanamme, joita jaamme, jos joku tarvitsee. Jos jotakin on, nuoret voivat nykäistä meitä hihasta.

“Ole kiltisti ja tee fiksuja päätöksiä”

Nuoriso-ohjaajat eivät ole järjestyksenvalvojia tai viranomaisia, vaan nuorisotyöntekijöitä, he painottavat.

– Se on meidän roolimme ja lähtökohta meidän työssämme. Me näemme ja kuulemme ja olemme paikalla. Voimme jutella nuorten kanssa, jos he haluavat tai vain sanoa hei. Päävastuu nuorista on kuitenkin vanhemmilla.

Nuorille Anna Loukosella on tapana sanoa:

– Ole kiltisti ja tee fiksuja päätöksiä. Toivon, että nuoret nauttivat kesästä ja siitä, että he ovat nuoria. Heillä on ollut raskas vuosi, kun heidän on vain pitänyt sopeutua siihen, että kaikki on siirtynyt nettiin. Toivon, että aikuiset voivat ymmärtää heitä ja antavat heidän olla nuoria!

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi

Käännös: Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*