“Olen aina ollut kiinnostunut kehon toiminnasta”

dam
Entinen kilpaurheilija. Emilia Kronström on tottunut käyttämään myös omaa kehoaan työvälineenä. Kuva: Malin Johansson.

Hieman yli kuukausi sitten opettaja Emilia Kronström rekisteröi yritysnimen jotta hän voi vastaanottaa asiakkaita yksityisillä markkinoilla päätyönsä ohella.

– Yrittäjyys on kiinnostanut minua jo aiemmin, ja siksi nyt tuntuu hyvältä kokeilla sitä, vaikka se onkin pienimuotoista toisen työni ohella, Emilia Kronström sanoo.

Emilia työskentelee opettajana

Emilia työskentelee arkisin terveystiedon opettajana ja voimisteluopettajana Paraisilla. Tämän vuoden elokuun puolivälistä lähtien hän on tarjonnut liikunnan, harjoittelun ja hyvinvoinnin palveluita myös muille kohderyhmille kuin koululaisille. Tällä hetkellä kyse on lähinnä hieronnasta, terveydentilan kartoittamisesta ja avusta, esimerkiksi voimaharjoittelun tai juoksemisen aloittamiseen. Hän opastaa myös tarkempaan lihasvoimaa vahvistavaan harjoitteluun tai liikkuvuusharjoitteluun tiettyyn tarkoitukseen, esimerkiksi juoksemiseen tai siihen, että työhön liittyvistä liikkeistä selviytyy paremmin.

– Pikku hiljaa, kun saan fysioterapian opinnot valmiiksi, tarjoan myös fysioterapiaa.

Emilia osallistuu myös PIF-akatemiaan

Emilia työskentelee yksityisyrittäjänä pääosin FysioGymin tiloissa ja saa siten viimeisen opintoihin kuuluvan työharjoittelun suoritettuna ja hän olettaa saavansa opinnot valmiiksi ennen joulua. Emilia osallistuu myös PIF-akatemiaan, jossa hän ohjaa fysiikkaharjoittelua. Hänen tavoitteenaan on antaa nuorille hyvä pohja jatkoharjoitteluun.

– Ainakin nyt aluksi alani tulee olemaan juoksutekniikka, nopeus, räjähtävyys ja reaktiokyky, haluan myös pystyä antamaan heille harjoitusopastusta esimerkiksi loukkaantumisten varalta.

“Olen hyötynyt urheilutaustastani opinnoissani”

Emilialla on laaja urheilutausta ja hän aloitti käsipallon ja jalkapallon pelaamisen noin 7-vuotiaana ja yleisurheilun 11-vuotiaana. 17-vuotiaana käsipallo-ottelussa toisesta polvesta repeytyi eturistiside ja jonkin aikaa sen jälkeen hän päätti keskittyä juoksemiseen ja päämatka oli 400 metriä.

– Olen hyötynyt urheilutaustastani opinnoissani. Urheilijana kehittyy tietty kehontuntemus, joka auttaa työskentelyä fysioterapeuttina.

Urheilusta Emilia on tottunut käyttämään myös omaa kehoaan työvälineenä ja hänellä on omasta urheilutaustastaan ​​hyvä liikepankki ja hän voi ammentaa kokemuksia omasta urheilutaustastaan työskennellessään asiakkaidensa kanssa.

– Ota yhteyttä, jos luulet, että minulla on sinulle jotain tarjottavaa, Emilia tervehtii.

Emilia “Emmi” Kronström
Ikä: 37
Asuu: Paraisilla
Koulutus: Terveystieto- ja voimistelupainotteinen opettajakoulutus, kohta myös fysioterapeutti
Toimii: terveystiedon ja voimistelun opettajana luokille 7–9 ja lukiossa. Työskentelee myös fysioterapia-opiskelijana pääosin FysioGymillä.
Kiinnostuksen kohteet: liikkuminen ja harjoittelu eri muodoissa, säännöllisesti esimerkiksi pilatesta ja salibandya, mutta silloin tällöin myös juoksu ja muu harjoittelua, haluaisi mielellään pelata futsalia. Omien lapsien harrastukset. Osallistuu ja johtaa junioreiden yleisurheiluharjoituksia.
Paras urheilusaavutus: mitalipaikat 400 metrillä vuosina 2004–2008 nuorten SM:ssä (19- ja 22-vuotiaat), edusti Suomea kolmesti Pohjoismaiden nuorten maaotteluissa.

 

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*