Parainen tarvitsee ryhtiliikkeen

Kuntavaalit. Päätoimittaja Tom Simola on huolissaan, ettei Paraisten kuntaehdokkailla ole teemoja kuntavaaleihin.

Kyllä ainakin minulla on, mutta se on niin suuri asiakokonaisuus, että sitä on vaikeata paloitella sopiviksi suupalasiksi. Paraisten valtuuston valta on annettu tai hiljaa hivutettu virkamiehistölle. Ongelma on laaja ja oikeastaan äänestäjälle vaikeata hahmottaa eikä monikaan tule ajatelleeksi asiaa.

Ehdokkaiden on helpompaa luvata, että lapset ja vanhukset pitää hoitaa, kadut pitää korjata, nurmikot puistossa leikata, kaavoittaa järkeviä tontteja rakentajille, pitää kyläkoulut tallella. Lista on loputon. Ja kaikki tämä on tietysti hoidettava hyvin, asiallisesti ja hyvää johtajuutta osoittaen.

Jos ja kun sosiaali-ja terveydenhuolto siirtyy hyvinvointialueille, siirtyy myös valta päättää asioista kaupungin johdolta pois.

Kun maakuntahallinto tulee, Parainen voi saa yhden edustajan maakuntavaltuustoon. Silloin Paraisten sosiaali-ja terveydenhuollosta päätetään muiden toimesta, silloin tulevat yhtenäiset kriteerit muiden kanssa.

Yleensä Paraisilla asiat päätetään pitkälti jo ennen kuin asiat tuodaan julki. Parainen ansaitsee parempaa johtamista, hyvää tiedottamista, tasapuolista asukkaiden kuulemista ja arvostavaa kohtelua. Valtuuston ja valtuutettujen on otettava valtansa takaisin.

Meillä ei todellakaan varaa olla ylimielisiä, vain omaa etuaan tavoittelevia, ei leikkiä “sulle-mulle” leikkejä. Meiltä loppuu asukkaat ja samalla tulot ja palvelut. Yritykset lähtevät paremman palvelun perään. Nyt on viimeinen hetki ottaa asiat vakavasti ja tosissaan. Parainen tarvitsee nyt ryhtiliikkeen.

Eeva Bergman
kuntavaaliehdokas (kok.)

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*