Paraisilla onnistunut junioreiden rullakiekon SM-turnaus

Voittajajoukkue Hard Rocks Espoosta saa mitalit kaulaansa. Kuva: Jean-Mikael Öhman.

Paraisilla kamppailtiin viime viikonloppuna rullakiekon 2006 syntyneiden junioreiden Suomen mestaruudesta ja mestariksi kruunattiin espoolainen Hard Rocks. Paraislaista edustusta nähtiin muutaman pelaajan muodossa ainoastaan Turun Toron riveissä.

Paraisilla kamppailtiin viikonloppuna kahdeksan joukkueen voimalla rullakiekon Suomen mestaruudesta vuonna 2006 ja osin 2007 syntyneiden pelaajien voimalla. Onnistuneen turnauksen voittajaksi selviytyi Hard Rocks Espooosta, hopeaa nappasi loppilainen Lopen Uupuneet ja pronssi meni turnauksen järjestelyistä vastanneelle Fogerollerille Forssasta.

Lopputulokset:
1. Hard Rocks, Espoo
2. Lopen Uupuneet, Loppi
3. Fogeroller, Forssa
4. Wanaja Roller, Hämeenlinna
5. Fuengirola Lions
6. Ugly Knights, Hämeenlinna
7. Turun Toro
8. Fuge Blue Lions, Fuengirola

Turnaus piti alun perin järjestää jo viime vuonna, mutta tunnetusta syystä johtuen pelit pelattiin vasta tänä vuonna. Samalla joukkuemäärä putosi viime vuoden kuudestatoista kahdeksaan.

– Tänä vuonna monet jääkiekkojoukkueet harjoittelivat juhannukseen asti ja rullakiekkoa päästiin harjoittelemaan normaalin toukokuun sijaan vasta jääkiekon ansiosta pitkälle mennen kauden vuoksi. Tänä vuonna sitten kävi niin, että Helsingissä järjestettiin samaan aikaan turnauksen kanssa kiekkoripari, joka vei meiltä joukkueita, mutta onneksi saimme mukaan kuitenkin riittävän määrän joukkueita kahteen lohkoon ja osa pelaajista oli riparista johtuen -07 syntyneitä, sanoo Fogerollerin puuhamies Toni Kuloaro.

Yksi haasteista oli myös se, että pitkälle venyneen jääkiekkokauden ansiosta lajin parista tippui 120 junioripelaajaa. Positiivista puolestaan oli se, että turnaus toi mukanaan taas uusia harrastajia lajin pariin.

Pelit ainoastaan Paraisilla

Viime vuonna turnaus piti järjestää sekä Turussa että Paraisilla, mutta tänä vuonna Turku putosi pois ja pelit pelattiin Paraisilla.

– Turnaus pyritään järjestämään sellaisella paikkakunnalla, missä ei välttämättä ole rullakiekon liigajoukkuetta ja Paraisillahan ei sellaista nykyisin ole. Ensi vuonna toki olemme todennäköisesti taas liigapaikkakunnalla. Kaiken kaikkiaan kaikki meni todella hienosti ja siitä kiitoksia myös Paraisten kaupungille. Parainen on upea paikka, jatkaa Kuloaro.

Myös mukana olleet joukkueet olivat tyytyväisiä, sillä pelejä oli riittävästi, vapaa-aikaakin oli ja ruokailuihin oli riittävästi aikaa.

Lauantaina liukasteltiin

Aivan Strömsön lailla kaikki ei kuitenkaan onnistunut, sillä hallissa ollut vesivahinko vei suihkut pukukopeista ja sähkökatko aiheutti sen, että hallin automaattinen jäädytysjärjestelmä hyppäsi päälle ja lauantaina pelit liukasteltiin kentällä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti turnauksen aikana. Kuva: Jean-Mikael Öhman.

– Onneksi sunnuntaina kaikki oli taas kunnossa ja pelitkin näyttivät jo hyvältä rullakiekolta.

Turnauksessa nähtiin myös espanjalaisväriä, kun mukana oli kaksi fuengirolalaisjoukkuetta, joissa tosin kaikki pelaajat olivat suomalaisia.

Koronatilanteesta johtuen tapahtumaa ei markkinoitu etukäteen, sillä halliin otettiin vain pelaajien lähipiiriin kuuluvia.

Timo Järvenpää
0400-242 131/timo.jarvenpaa@aumedia.fi

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*