Paraisilla voi kohta harrastaa cheerleadingia – ”Myös pojat ovat lämpimästi tervetulleita”

cheerleading
TCS Smash asettuu Paraisille. – Olemme todella iloisia, että voimme tarjota tämän lajin harrastamista myös Paraisilla, Viivi Röntynen sanoo. Oikealla päävalmentaja Pinja Pentinmäki. Kuva: Malin Johansson.

Urheiluseura TCS Smash asettuu Paraisille ensi vuoden alussa ja tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden kokeilla cheerleadingia ja cheertanssia.

Turkulainen urheiluseura Turun Cheerleadingseura Smash tarjoaa ensi vuodesta alkaen Paraisilla cheerleadingia ja cheertanssia lapsille ja nuorille.

– Haluamme tarjota paikallisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden matalan kynnyksen ja kohtuullisten kustannusten urheiluharrastukseen, sanoo TCS Smashin harrasteliikuntakoordinaattori Viivi Röntynen.

Tavoitteena on herättää kiinnostus cheerleadingia kohtaan

Toiminta alkaa Paraisilla tammikuun 11. päivänä, ja ryhmät harjoittelevat kerran viikossa Koivuhaan koululla. Erilaisia ryhmiä on kolme, ja nuorimmat osallistujat ovat viisivuotiaita ja vanhimmat yläkouluikäisiä. Näissä IisiCheer-ryhmissä voi harrastaa, vaikka ei olisi mitään aiempaa kokemusta lajista. Tavoitteena on herättää kiinnostus cheerleadingia ja cheertanssia kohtaan ja opettaa osallistujille lajin perusteet.

– Palkkaamme ohjaajiksi kaksi paikallista nuorta, joilla on kokemusta lajista, Röntynen kertoo.

“Tärkeintä on pitää hauskaa”

Yksi seuran päävalmentajista on Pinja Pentinmäki, joka kertoo että harjoituksissa opetetaan urheilullisten valmiuksien lisäksi perusliikuntataitoja ja ikäkauteen sopivia akrobaattisia taitoja.

– Tärkeintä on pitää hauskaa, ja myös pojat ovat lämpimästi tervetulleita, Pentinmäki sanoo.

Seura perustettiin vuonna 2000, ja tällä hetkellä sillä on jäseninä yhteensä noin 500 lasta, nuorta ja aikuista, jotka harjoittelevat sekä kilpailu- että harrastajatasoilla. Turun lisäksi seuralla on toimintaa Salossa, Liedossa ja Kokemäellä.

– Olemme todella iloisia, että voimme tarjota tämän lajin harrastamista myös Paraisilla, Röntynen sanoo.

Uusia harrastajia kevätkaudelle otetaan vastaan helmikuun loppuun asti. Seuran nettisivuilta löytyy hinta- ja ilmoittautumistietoja: https://tcssmash.fi/aloita-cheerleading/

Malin Johansson
Suomenkielinen käännös: Sari Sarelius

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*