Paraislaiset aikuisbalettitanssijat kilpailivat ensimmäistä kertaa

Aikuisbalettiryhmä. ”Enbären” koostuu 11 taitavasta, kypsään ikään ehtineestä tanssijasta. Kuva: Malin Johansson.

Viime viikonloppuna oli historiallinen tapahtuma musiikkiopisto Arkipelagille, kun aikuisryhmä osallistui ensimmäistä kertaa suureen tanssikilpailuun ja vielä hyvällä menestyksellä.

Aikuisbalettiryhmä ”Enbären” koostuu 11 taitavasta, kypsään ikään ehtineestä tanssijasta, jotka kokoontuvat kerran viikossa harjoitellakseen yhdessä balettia. Tanssijoilla on vaihteleva tausta, sillä jotkut ovat tanssineet lapsesta asti ja jatkaneet aikuisuuteen asti, kun toiset ovat löytäneet tanssin vasta aikuisina.

Tunnelma harjoituksissa on rento ja nauruntäyteinen

Ryhmä osallistui ensimmäistä kertaa kilpailuun huhtikuun 13.-14. ja tämä oli myös ensimmäinen kerta Arkipelagin historiassa, kun kilpailijoiden joukossa oli aikuisia.

– Aikuiset ovat usein hyvin myönteisiä ja tunnelma harjoituksissa on rento ja nauruntäyteinen, vaikka kaikki harjoittelevat tosissaan. Nuoremmat usein vaativat itseltään niin paljon, että tunnelmasta tulee turhan vakava, sanoo ryhmän opettaja Solveig Ekholm.

Ryhmä voitti kultaa Estradi-kilpailussa Helsingissä ja sai myös kunniamaininnan tanssistaan ”Myrskyluodon maisemissa”, jonka koreografian Ekholm on tehnyt.

– Kukaan ei saanut yhtä paljon aplodeja kuin me, sanoo 45-vuotias Laura Stina Liman, yksi kilpailuun osallistujista.

Ryhmä voitti kultaa Estradi-kilpailussa Helsingissä ja sai myös kunniamaininnan tanssistaan ”Myrskyluodon maisemissa”. Kuva: yksityinen.

“Tunteikkuus on vahvuutemme”

Arkipelagin nuorempia tanssijoita on osallistunut kilpailuun useasti, mutta tällä kertaa kilpailu oli aiempaa selvästi suurempi ja se järjestettiin valtakunnallisessa urheiluakatemiassa Urheassa. Yksi osallistujista oli 59-vuotias Kirsi Laitio, joka kertoo, että tanssin teema oli hyvin ajankohtainen ja että Arkipelagin tanssijat saivat paljon myönteistä palautetta tunteikkaasta ja hienosta esiintymisestään.

– Tunteikkuus on vahvuutemme, hän sanoo.

Kenneth on tanssinut balettia 8 vuotta

Kenneth Laanti, on tanssinut balettia 8 vuotta. Kuva: Malin Johansson.

Ryhmän ainoa miespuolinen tanssija on 60-vuotias Kenneth Laanti, joka on tanssinut balettia 8 vuotta. Hänellä on voimistelutausta, ja hän on harrastanut myös karatea ja akrobatiaa. Lisäksi hän harrastaa rytmistä voimistelua.

– Aloitin baletin, sillä halusin lisää haasteita, hän sanoo.

Iästään huolimatta hän pääsee vaivattomasti spagaattiin, ja haastattelun aikana hän ojentaa jalkaansa kohti kattoa.

Ekholm kertoo, että aikuisryhmä on tällä hetkellä täynnä, mutta kiinnostuneet voivat tulla mukaan syksyllä, kun uusia ryhmiä perustetaan.

Monet Arkipelagin nuoremmat tanssijat osallistuivat kilpailuihin ja saavuttivat palkintopaikkoja ja kunniamainintoja. Junioreiden improvisaatiokisassa Lotta Bergman voitti kultaa ja Nikki Sipiläinen pronssia. Junioreiden soolokombinaatio-sarjassa Mette Söderlund saavutti pronssia.

Musiikkiopisto Arkipelag järjestää kesäleirin 4.–8.6. Perjantaina on Paraisten päivien aikana esitys. Opettajina toimivat Solveig Ekholm, Nina Andström sekä vieraileva tanssinopettaja. Ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen solveig.ekholm@arkipelagmusik.fi

Malin Johansson
Käännös: Sari Sarelius

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*