Paraislaiset ratsukot menossa Hangon Seahorse Weekille

Elvira Virtanen ja Francini (vasemmalla) ja Leonora Virtanen ja Brennet. Kuva: Linn Turkki

Tänä vuonna suosittu estekilpailu Hangon keskustassa järjestetään viimeistä kertaa.

Siskokset Elvira, 20, ja Leonora Virtanen, 15, kilpailevat molemmat Hangossa Seahorse Weekillä. Kilpailuja on järjestetty vuodesta 1997 asti ja tänäkin vuonna on paljon osallistujia.

Elvira ja Leonora kertovat, että he tulevat osallistumaan keskiviikkona ja torstaina hevosilla Francini ja Brennet. Leonora on mukana hevosellaan Brennet kahdessa luokassa keskiviikkona, 90 ja 100 senttimetriä, ja on 95 senttimetrin luokassa torstaina. Tämä on hänen toinen kerta Seahorse Weekillä, viime vuonna hän kilpaili hevosella Electricity. Brennet on ollut hänellä marraskuusta saakka ja hän on innoissaan päästä hyppäämään isompia ratoja sillä, sitä enemmän he oppivat tuntemaan toisensa.

Elvira on jo ehtinyt osallistua neljä kertaa Seahorse Weekillä. Hänen tavoitteensa on tehdä puhtaita ja hienoja ratoja hevosella Francini, jolla hän kilpailee keskiviikkona 110 senttimetrin luokassa ja torstaina 115 senttimetrin luokassa. Hän kertoo, että hän yrittää ratsastaa nopeasti ja ilman virhepisteitä, ja sijoitus olisi tervetullut, mutta hän olisi kuitenkin tyytyväinen, kunhan rata tuntuu hyvältä. Leonora tavoittelee voittoa 100 senttimetrin luokassa ja toivoo bonuspaikkaa Helsinki International Horse Show Amateur Touriin, joka järjestetään lokakuussa, 95 senttimetrin luokasta.

Siskosten mielestä on tylsää, että kilpailuja ei enää tulla järjestämään tämän vuoden jälkeen, sillä heidän mielestä ne ovat olleet yhdet kesän kivoimmista kilpailuista. Kilpailupaikka on myös erikoinen, sillä se on Hankoon keskustassa.

– Se on yksi kesän kohokohdista, sanoo Elvira.

Seahorse Week on 26.7–30.7 ja on mahdollista seurata kilpailujen livelähetystä ositteessa live.haven.fi/ratsastus/ jos ei pääse Hankoon katsomaan. Lisätietoja luokista ja ohjelmasta löytyy osoitteesta seahorseweek.fi.

 

Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*