Paraisten islanninhevoset – hienoja saaristomaisemia hevosen selässä

Islanninhevoset laitumella. Kuva: yksityinen

Wilhelmsbergissä pääsee ratsastuksen lisäksi myös melomaan kajakilla tai veneilemään.

Paraisten islanninhevostalli Wilhelmsberg sijaitsee Hyvilempissä, noin 7 kilometriä Paraisten keskustasta. Maastoratsastuksien lisäksi, Wilhelmsbergillä on muita palveluja, voi esimerkiksi lähteä melomaan kajakilla, vuokrata Day Cruiser veneen ja pienille ryhmille löytyy myös majoitusmahdollisuus. Paikka, jossa melotaan, on makeavesiallas ja koska se on suojainen ja vesiliikennettä on vähän, melominen sopii myös aloittelijoille.

Tallilla on 17 hevosta. Suurin osa niistä ovat islanninhevosia, mutta tallilla on myös isoja hevosia. Islanninhevonen on yleensä kooltaan poni (eli alle 148 cm säkäkorkeudessa), vaikka sitä sanotaan hevoseksi. Ne ovat kuitenkin sitkeitä ja vahvoja, joten aikuisetkin voi ratsastaa niillä. Ne omaavat erikoisaskellajeja, joita muilla hevosroduilla ei ole. Nämä ovat töltti ja passi. Myös Wilhelmsbergin maastoratsastuksilla pääsee kokeilemaan tölttiä islanninhevosella. Wilhelmsbergin islanninhevoset asuvat pihatossa, eli niillä on mahdollisuus mennä sisälle katokseen, tai olla ulkona tarhassa. Kohta alkaa laidunkausi, jolloin hevoset pääsevät toiseen tarhaan syömään ruohoa.

Ratsastusmahdollisuuksia on monta. Perinteisen yhden tai kahden tunnin maastoratsastuksen lisäksi, löytyy myös päiväretkiä ja erilaisia leirejä, kuten esimerkiksi joogaratsastusleiri. Joogaratsastuksessa tehdään eri venytyksiä hevosen selässä. Leirejä on vielä tulossa kesälle ja syksylle tulee joogaratsastusleiri. Ratsastukset ovat suunnattu perustaitoisille ratsastajille.

Gnipa ja sen varsa. Kuva: Linn Turkki

Asiakkaita tulee läheltä ja kaukaa

Tallilla käy paljon asiakkaita, jotka tulevat kauempaa. Sari Haijanen, tallin omistaja, arvioi että kesäisin noin kolmannes tulee kauempaa, kuten Helsingistä tai Tampereelta, kolmannes Turusta tai Kaarinasta ja loput ovat saaristosta.

Pääsin itse mukaan maastoilemaan Baldur-nimisellä islanninhevosella. Baldur on tallin ensimmäinen oma kasvatti, ja tänä vuonna sen äidillä, Gnipa-nimisellä islanninhevosella, on uusi varsa. Minun lisäksi, maastossa oli 7 muuta ja käytiin yhden tunnin lenkillä kauniissa Saaristomaisemassa. Tallin lähellä on paljon hiekkateitä ja metsäpolkuja, jotka sopivat erinomaisesti maastoratsastukseen, ja siellä pääsee hyvin tölttäämään ja laukkaamaan. Vaihtoehtoina on reipas tai rauhallinen maasto. Reippaassa maastossa pidetään vauhti päällä, ja rauhallisessa maastossa mennään vähän hiljempaa vauhtia ja ei välttämättä laukata. Molemmissa pääsee kuitenkin kokeilemaan islanninhevosien erikoista tölttiä.

Lisätietoja maastoista ja muista aktiviteeteistä kuten melomisesta, löytyy Wilhelmsbergin sivuilta, paraistenislanninhevoset.com. Islanninhevoset tulevat myös Paraisten päiville 9.-10.6.

 

Linn Turkki

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*