Paraisten uusi puistomestari: Hienoa, että saan työskennellä kotikaupungissa

Annette Backholm om Paraisten uusi puistomestari.

Paraisten uusi puistomestari Annette Backholm, joka vastaa kaupungin puistoista ja yleisistä alueista, kuten leikkipuistoista, uimarannoista, katuvihreästä ja lähimetsistAä, aloitti reilu kuukausi sitten. Backholmin henkilöstöön kuuluu kaksi puutarhuria ja kaksi puistotyöntekijää. Puistomestarin toimi on Paraisten kaupungilla uusi ja Backholm odottaa innolla saadakseen panostaa oman kotikaupunkinsa eteen.

– Hain paikkaa saadakseni työskennellä kotikentällä, on hienoa saada työskennellä kotikaupungissa ja antaa oma panokseni sille.

Backholm ja hänen henkilökuntansa valmistautuu kesäkauteen

Parhaillaan Backholm ja hänen henkilökuntansa valmistautuu kesäkauteen samalla, kun työpöytä on täynnä kaupungin 12 leikkipaikan hoitosuunnitelmista, jotka pitää tarkistaa. Backholm kertoo, että he pyrkivät tekemään pitkän tähtäimen suunnitelmia sekä leikkikenttien kunnossapidosta että puiden hoidosta. Suunnitelmaan kuuluu myös Saaristotien piennarten hoito. Ennen kesää Backholm toivoo myös pystyvänsä laittamaan hieman lisää energiaa tehdäkseen keskuspuistosta mahdollisimman houkuttelevan.

– Tulemme katsomaan, miltä näyttää, kun saapuu Paraisille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, kun ajaa alas mäkeä Reimarin ohitse, että me haluamme se näyttävän mahdollisimman puhuttelevalta ja haluamme ihmisten nauttivan meidän hienosta keskuspuistostamme.

Keskuspuistoa kehitetään jatkuvasti

Keskuspuistoa kehitetään jatkuvasti ja Backholm toivoo, että muutama kaupungin arpoma kesätyöntekijä tulisi hänen osastolleen, koska keskuspuistossa on tarjolla paljon töitä. Samalla hän korostaa, että muita sivummalla sijaitsevia viheralueita ei saa unohtaa, mutta panostaminen keskuspuistoon on nyt melko voimakasta. Nyt keskitytään kaupunkikuvan ehostamiseen ja nyt on tavoitteena entistä paremmin tiedottaa asukkaille, miksi asioita tehdään määrätyllä tavalla. Backholm toivoo myös, että kevään aikana ehdittäisiin käsittelemään nettisivuja ja kehittämään niitä.

Teknisessä yksikössä, missä Backholm työskentelee, ei ole tyypillistä työpäivää. Tällä hetkellä kyse on paljon ennakoivasta työstä ja töissä olevat hoitavat nyt pääasiassa talvikunnossapitoa. Backholm huomauttaa, että jotkut paraislaiset yhdistykset ovat jo olleet yhteydessä ja haluavat keskustella mahdollisista yhteistyömahdollisuuksista. Yhtenä ajatuksena Backholmilla on antaa asukkaille syksyllä mahdollisuus antaa palautetta kaupungin kesäkukista. Vuoden 2023 kesäkukkien suunnitteleminen täytyy aloittaa jo elo-syyskuun vaihteessa. Kun kyseessä on kesäkukka, täytyy tietysti huomioida erilaiset kasvitaudit ja kukat, jotka kasvavat hyvin kotona, eivät ehkä sovellu yleiseen istutukseen.

– Suntin varrella olevat parvekelaatikot ovat runsaan tuulen vuoksi haasteellisia, korostaa Backholm.

Malin Johansson

1 Kommentti

  1. Vierasvenesatama alueen istutukset olivat viime kesänä edellisvuoden kuivuneita käppäröitä. Kuuluuko sataman laiturialue kaupungille? Oli vähän nolo “käyntikortti” kaupunkiin veneellä saapuville. Toivottavasti Annette ehtii huomioida myös tämän, laaja alue hänellä hoidettavana.

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*