Paroclaiset polkaisevat pyöräilyviikon käyntiin jättämällä auton kotiin

cykel
Pyöräilyn harrastajat. Mikaela Gustafsson (vas.) ja Essi Kangasaho. Kuva: Malin Johansson.

Parocin Skräbbölen konttorin edustalla nähdään tiistaina todennäköisesti melkoinen määrä polkupyöriä.

“Kaikille pyörällä töihin tuleville tarjotaan aamiainen”

Valtakunnallinen pyöräilyviikko alkaa huomenna ja jatkuu ensi viikon sunnuntaille asti. Jokaisella pyöräilyviikon päivällä on oma teemansa, ja tiistai 9. toukokuuta on ”Pyörällä töihin” -päivä. Parocin Skräbbölen konttorilla valmistelut tulevaa viikkoa varten ovat hyvässä vauhdissa ja useat työntekijät ovat jo ilmoittaneet polkevansa töihin tiistaina.

– Kaikille pyörällä töihin tuleville tarjotaan aamiainen, kertoo Parocin puolelta hanketta yhdessä Juha Nurmisen kanssa vetävä Mikaela Gustafsson.

Pyöräilyviikon tämän vuoden teemana on ”Pyöräpysäköinti

Gustafsson toteaa joutuvansa itse jättämään tiistain pyöräilyn väliin, sillä hän vastaa aamiaistarjoilusta. Pöytään katetaan kaurapuuroa, voileipiä, keitettyjä kananmunia ja kahvia. Päivän kunniaksi tehdään myös lahjoitus Pidä Saaristo Siistinä ry:lle, mikä sopii mainiosti ajatellen pyöräilyn ympäristövaikutuksia. Hän toivoo myös muiden yritysten ottavan ideasta kopin ja huomioivan jatkossa pyöräilyviikkoa. Paroc oli pari vuotta sitten viimeksi mukana tempauksessa.

Pyöräilyviikon tämän vuoden teemana on ”Pyöräpysäköinti – oikea ratkaisu oikeaan paikkaan”. Tavoitteena on kiinnittää huomio pyöräpysäköinnin laatuun, määrään ja käytettävyyteen. Parocin Skräbbölen konttorilla tämä ei ole ongelma. Tilaa on riittämiin, toteaa säännöllisesti töihin pyöräilevä Essi Kangasaho. Useat Paraisten konttorilla työskentelevät asuvat Turun seudulla ja tiistaille on jo sovittu aamukokoontuminen Krossin alueella, josta poljetaan kimpassa Paraisille.

– Tulemme myös jakamaan heijastinliivejä kaikille pyöräilijöille. Kypärä on tietenkin pakollinen, Gustafsson muistuttaa.

Ennen kotimatkaa työpaikalla tarjoillaan myös työpäivän päätteeksi välipala, jotta energiavarastot riittävät myös paluumatkaa varten.

– Saa nähdä montako on paikalla keskiviikkona, Gustafsson toteaa hymyssä suin.

Pidemmän lenkin tehneet saattavat hyvinkin tuntea lenkin jaloissaan vielä seuraavana päivänä.

Malin Johansson
Käännös: Mikael Heinrichs

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*