Pelaamisen ilo löytyi jälleen harrastejalkapallon kautta

fotboll
Hauska harrastus. William Wikström (vas.) ja Lucas Johansson. Kuva: Malin Johansson.

Tiistai-iltaisin PIF-centerin jalkapallohallista löytyy iloinen porukka, joka on pelannut jalkapalloa yhdessä joulukuusta lähtien. Osa on pelannut jalkapalloa pienestä pitäen, toiset ovat vasta aloittaneet lajin parissa ja osa on pelannut joskus aikaisemmin. Yhteisenä nimittäjänä on kuitenkin rakkaus lajiin – harrastusmielessä.

– Tässä on kyse hieman rennommasta toiminnasta, jossa voi harjoitella jalkapalloa kilpaurheilusta erillään, toteaa PIF:n jalkapallojaoston puheenjohtaja Petra Furu.

“Peli-ilo on käsin kosketeltavaa”

Kilpailutoiminnassa vaatimukset ovat usein kovat ja lajiharjoitteluun pitää panostaa täysillä. Se johtaa usein siihen, että pelaajia jää kokonaan pois toiminnasta. Tiistaisin treenaava harrasteryhmä on suunnattu yli 16-vuotiaille pojille. Lillemor Johansson toimii joukkueenjohtajana ja kertoo kohta kahden kuukauden ajan yhdessä pelanneiden poikien löytäneen yhteisöllisyyden tunteen ja todellisen peli-ilon.

– Peli-ilo on käsin kosketeltavaa ja he pelaavat todella hienosti yhteen. Tänään mukana on 13 poikaa ja yksi pelaajista on myös ottanut pikkuveljensä mukaan treeneihin.

Harjoituksiin saa ottaa mukaansa kaverin ja vaikka pelaajilla on vaihteleva lajitausta, he nauttivat yhdessä pelaamisesta. 15-vuotias William Wikström on yksi harrasteryhmän pelaajista.

– Lopetin pelaamisen 14-vuotiaana, mutta tykkään pelata kerran viikossa rennommalla otteella.

“Täällä on todella hauskaa pelata”

Williamin kanssa samanikäinen Lucas Johansson arvostaa myös mahdollisuutta pelata ilman kilpailupaineita. Lucas on pelannut jalkapalloa aktiivisesti kymmenen vuoden ajan.

– Täällä on todella hauskaa pelata, mutta treenejä voisi olla kahdesti viikossa.

Joukkueen valmentaja Antti Forsman antaa sujuvasti ohjeita pelaajille kolmella kielellä – välillä suomeksi, välillä ruotsiksi ja välillä englanniksi. Jos joku haluaa mukaan harrasteryhmään, riittää kun ilmestyy paikalle tiistain harjoituksiin puoli kahdeksalta PIF-centerin jalkapallohalliin.

Malin Johansson
Käännös: Mikael Heinrichs

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*