Pieni kirkko suuressa kirkossa – koko perheen pitäisi tuntea itsensä tervetulleeksi

kyrka
Syyskuun ensimmäisestä viikosta lähtien Paraisten suuren kirkon sisältä löytyy pieni kiehtova kirkko. Vasemmalta: Juho Kopperoinen, Linnea Hankalahti, Katja Kiviluoma, Sofia Rinne ja Sara Grönqvist. Kuva: Malin Johansson.

Paraisten kirkon ensimmäisen penkkirivin oikealla puolella istuu Länsi-Turunmaan suomalaisen seurakunnan lastenohjaaja Katja Kiviluoma ja asettaa pehmoeläimiä riviin pienen kirkon penkeille. Pieni kirkko on ollut Paraisten kirkossa syyskuun ensimmäisestä viikosta lähtien ja sen on valmistanut paikallinen käsityöläinen Holger Kyrklund.

– Haluamme kaikkien olevan oma itsensä kirkossa, myös lasten, Kiviluoma sanoo.

“Lapsijohtajat näkivät tarpeen”

Pieni kirkko näki päivänvalon Kiviluoman ja Väståbolands svenska församlingin lapsiohjaajien Sofia Rinteen ja Linnea Hankalahden aloitteesta. He esittelivät idean seurakunnan kirkkoherroille Sara Grönqvistille ja Juho Kopperoiselle, jotka kannustivat ideaa.

– Lapsijohtajat näkivät tarpeen, ja olen siitä erittäin iloinen, Grönqvist sanoo.

Kopperoinen on samaa mieltä ja kertoo, että pieni kirkko on osa suurempaa projektia, jossa tehdään työtä lapsi- ja perheystävällisen seurakunnan puolesta. Hankkeen keskeinen osa on osallistuminen ja vaikuttamismahdollisuudet.

– Hanke on vielä kesken ja perheet ovat tervetulleita esittämään konkreettisia ehdotuksia, Kopperoinen vinkkaa.
Kirkko on avoinna päivisin klo 9–15 ja silloin kaikki lapset ovat tervetulleita leikkimään.

– Kirkko kiehtoo monia lapsia, Grönqvist sanoo ja lisää, että aiemmin kirkossa on aiemmin ollut pulaa konkreettisesta paikasta lapsille.

liten kyrka av trä
Pieni kiehtova kirkko. Kuva: Sara Grönqvist.

Kiviluoma kertoo, ettei tiedä yhtään toista kirkkoa, jossa olisi lapsille samanlainen pienoismalli omasta kirkosta kuin Paraisilla on nyt. Pienessä kirkossa katto on korkea ja kävijöiden joukossa voi nähdä kaneja, karhuja, hiiriä, norsuja ja monia muita karvaisia ​​eläimiä. Kirkon sisällä on monia kauniita, pieniä yksityiskohtia, joiden tekemiseen paikallinen käsityöläinen on nähnyt vaivaa.

Pienen kirkon lisäksi he ovat vuodesta 2019 lähtien jakaneet “Lasten kirkkopussia” myös perheen pienimmille, jotta heillä on tekemistä jumalanpalveluksen aikana. Laukusta löydät muun muassa piirustustaulun ja erilaisia ​​kuvia katseltaviksi. Tämä on myös askel kohti lapsiystävällisen kirkon toteutumista.

Malin Johansson
Suomenkielinen käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*