Piffenin miehet päättivät runkosarjan voitolla

Kolme viiden maalin tekijää. Vas. Samuel Alexandersson, Fredrik Lundén ja Peter Vikman. Kuva: Gösse Storfors.
Piffen otti perjantaina rutiinivoiton kotona voittamalla GrIFK:n 29–23 (13–14) käsipallon Ykkösen viimeisessä ottelussaan.
Piffen oli jo viime ottelussa varmistanut runkosarjan voiton, joten nyt oli lähinnä kyseessä kunnia kotiyleisön edessä. Varsinkin alussa Piffenillä oli käynnistysvaikeuksia ja tauolla oltiin jopa maalin tappiolla.

Kaikki tekivät tehtävänsä… -Janne Nordqvist

– Ei saatu kunnon vaihdetta päälle ensi jaksolla. Näinhän se usein on kun ei ole panosta. Kokonaisuutena pelattiin kuitenkin juuri niin hyvin kuin tarvittiin. Pisteet jäivät kotiin ja se oli pääasia, sanoo valmentaja Janne Nordqvist.
Myös toinen puoliaika oli enimmäkseen tasainen. Ratkaisu tapahtui vasta viimeisten 10 minuutin aikana. Piffen teki muutoksia kokoonpanoon ja sai vauhtia peliin.
– Onnistuimme muutamassa vastahyökkäyksessä ja saatiin kolmen maalin johto. GrIFK otti aikalisän ja silloin päätettiin että nyt tämä ottelu ratkaistaan. Markus Mattila piti maalinsa puhtaana ja hyökkäykset onnistuivat niin että voitettiin kuudella maalilla.
Nordqvist painottaa koko joukkueen panosta, eikä halua mainita ketään erityistä ratkaisijaa.
– Kaikki tekivät tehtävänsä, juuri sen mitä heidän piti.
SM-liigakarsinnan ohjelmaa ei ole vielä lyöty lukkoon koska sarjat päättyivät vasta eilen illalla.