PK saa uudet modernit tilat

renovering
Kuukauden kuluttua PK muuttaa alas katutasoon. Juhani Helenius omistaa tiloja remontoivan Best Builders yrityksen. Kuva: Malin Johansson

Toukokuusta lähtien asiakkaiden on helpompi tulla sisään ja tehdä kysymyksiä kuin soittaa Paraisten Kuulutuksiin. Toimitus, joka nyt on Malmilla Konstran talossa, muuttaa yhden kerroksen alaspäin uusittuihin tiloihin.

Turunmaan Kiinteistöt osti Konstran talon viime vuonna oltuaan rakennuksessa jo vuodesta 2015. Sitä ennen konttori oli ollut Osuuspankin talossa 30 vuotta ja toimitusjohtaja ja omistaja Rabbe Holmberg sanoo, että osaksi yrityksen tulevaa kehitystä ja kasvua ajatellen hän päätti ostaa koko kiinteistön silloiselta omistajalta Tage Erikssonilta.

– En ollut alun perin ajatellut ostaa koko taloa, mutta Tage oli valmis myymään ja puoli vuotta myöhemmin teimme kaupat. Yrityksen tulevaisuuden kehitystä ajatellen voi olla hyvä omistaa tämä talo ja täällä on myös monta vuokralaista.

 

PK muuttaa alas katutasoon

Tage Erikssonin isä Lennart Eriksson rakensi Konstran talon vuonna 1965. Silloin Konstran talo oli tavaratalo. Talon yläosa kohti Vanhaa Bläsnäsintietä rakennettiin vasta vuonna 1975. Talossa on vuosien varrella ollut paljon erilaista toimintaa ja nykyisin Holmbergilla on kymmenkunta vuokralaista ja pari on tulossa. Turunmaan Kiinteistöt alakerrassa ja PK yläkerrassa, joka siis kohta muuttaa alas, lisäksi rakennuksessa on myös lääkäriasema, autokoulu, kolme hammaslääkärin vastaanottoa, fysioterapeutti, naprapaatti, laivayhtiö ja paljon muuta.

– Pyrimme tekemään kiinteistöstä nykyaikaisen liikerakennuksen ja toivotamme uudet vuokralaiset tervetulleiksi jäljellä oleviin vapaisiin tiloihin. Sijaintimme on hyvä ja pysäköintitilaa on paljon.

Kun omistajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, tuli esille myös se, että PK tarvitsee lisää tilaa ja ratkaisuksi tuli koko toimituksen muuttaminen katutasoon tullakseen lähemmäs asiakkaita ja näkyvyyden lisääminen. Iso katutason tila on rakennettu kolmeksi pienemmäksi tilaksi, joista yhdestä tulee PK:n toimitus.

 

Lopputulos tulee olemaan nykyaikainen ja toimiva työtila

Marja Heleniuksen sisustustoimisto Perla Interior Oy on suunnitellut uudet tilat ja hän tulee itse vuokraamaan yhden alakerran tiloista ja muuttamaan sisustustoimistonsa Turusta Paraisille, missä hän on miehensä Juhanin kanssa asunut jo pitkään. Juhani omistaa tiloja remontoivan Best Builders yrityksen.

– Tämä on ollut haastava tila suunniteltavaksi, koska se on suhteellisen matala ja pitkänomainen, sanoo Marja, joka on kuitenkin vakuuttunut, että lopputulos tulee olemaan nykyaikainen ja toimiva työtila.

Muut kunnostustöissä mukana olevat yritykset ovat: Tunturi Tec Electric, Paraisten Lasipalvelu, Raami, Sähkölukko, Airon, Archipelago Design, Airiston Putkityö, Kuivatalo, Turun Ykkösparketti, Vehasen Purkutyö, SW Energia ynnä muita. Yhteistyö kaupungin kanssa rakennusluvissa on sujunut hyvin ja sen yhteydessä ostettiin 367 m2 kokoinen Rantatien suuntainen pysäköintialue nyt kuuluvaksi kiinteistöön.

 

Peruskunnostus on käsittänyt kaikkea pinnoista sähköön ja ilmastointiin

Lisävaloa tiloihin on saatu tekemällä kaksi uutta ikkunaa. Noin 370 m2 kokoinen lattiapinta-ala on nyt mahdollisimman kestävä moderni vinyylilattia. Kokonaisuuteen kuuluu uusi keittiö, kolme wc:tä ja Turunmaan Kiinteistöjen iso kokoustila, jota voidaan myös vuokrata ulkopuolisille. Peruskunnostus on käsittänyt myös kaikkea pinnoista sähköön ja ilmastointiin sekä uusiin ulko-oviin ja valaisimiin.

Hanke on saanut energiatukea Business Finlandilta ja vihreää rahoitusta Nordealta.

– Pyrimme tekemään tämän ekologisella ja energiatehokkaalla tavalla asentamalla tulevaisuudessa katolle aurinkopaneelit ja tekemällä kiinteistöstä energiatehokkaamman, päättää Holmberg.

Malin Johansson

Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*