PK:n uudet vaatteet


Tänään olemme pukeutuneet hieman tyylikkäämmin. Päällä on uusi, merensininen takki ja jalassa tyylikkäät, mutta vedenpitävät kumpparit. Vaatteet ovat käytännölliset, ne kestävät mereltä puhaltavaa tuulta ja räntää, mutta ne ovat myös nykyaikaiset. Niillä kehtaa mennä kaupungille.

Viime vuoden maaliskuussa kysyimme lukijoittemme mielipidettä lehdestä. PK:n koettiin olevan paikkakunnan puolestapuhuja, hengen luoja, hyödyllinen ja ihmisläheinen. Sellaisena olemme halunneet sen myös pitää. Selkeä viesti oli myös, että ulkoasu kaipaa uudistusta. Laitoimme työn alle projektin, jonka tuloksena PK:lla tänään on uusi ilme.

PK:lla on 110-vuotinen historia. Aikaansa seuraava lehti uudistuu, mutta kunnioittaa myös perinteitä; uudistaa tarpeellisen ja hyödyntää sen, mikä toimii. Värejä on harmonisoitu ja sininen on saanut uuden, syvemmän sävyn.

Logoon on haettu lisää pehmeyttä ja erottuvuutta. Otsikkotyyppejä on vähennetty, mutta leipäteksti pysyy ennallaan. Ilmeuudistuksen pääsuunnittelijana on toiminut Å Communicationsin Art director, paraislainen Sam Sihvonen.

Uusissa vaatteissa seistään ryhdikkäästi, kuten koulunsa päättävät lapset. PK on hakenut sivuillensa lisää selkeyttä ja rakennetta kokoamalla Ajassa-sivuille uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat. Reportaasit ihmisistä, ilmiöistä ja paikoista sekä urheilu-uutiset tullaan julkaisemaan pääosin kaksikielisinä aukeamina.

”Meidän kesken” -aukeamalta löytyvät tapahtumat, palveluntarjoajat ja kaikki ne kiinnostavat pikkuasiat, jotka voi löytää vain omasta paikallislehdestä.

Lukemista helpottamaan on jokaisella sivulla nyt oma otsikkonsa, mikä kertoo myös sivun kielen. Kannattaa siis tutkia koko lehti alusta loppuun!

Vuosittain PK julkaisee kahdeksan teemanumeroa, jotka jaetaan suurjakeluna kaikkiin kotitalouksiin, osa Paraista laajemmallekin. Vuosi alkaa terveyden ja hyvinvoinnin merkeissä, tässä lehdessä.

Sivulla 32–33 kerromme, miten hiljaisuus vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin. Tiesitkö, että melu on toiseksi suurin sairauksia aiheuttava ympäristöhaitta? Sivulta 30–31 löytyy ajankohtaisia vinkkejä jäillä kulkijoille. Hypotermia iskee nopeasti veden varaan joutuneeseen, mutta nauvolainen Eija Gyllenberg kertoo, mitä tilanteessa tulee tehdä.

Korppoolainen Luisa Blumenthal näyttää sivulla 14–15, miten kasvojoogan avulla koko keho piristyy. Sivulla 25 kuulemme, millä tavalla Paraisten kaupunki tukee senioreita, jotka tarvitsevat apua.

Suomalaisen sanonnan mukaan ”rumat ne vaatteilla koreilee”. Ilkosillaan on näillä leveysasteilla turha kenenkään yrittää kekkuloida, joten toivomme, että uudet vaatteemme ovat sekä miellyttävät silmille että käytännölliset säässä kuin säässä.

Niiden toivotaan palvelevan lukijoita, kestävän aikaa ja joustavan silloinkin, kun käyttäjä hieman lihoo tai laihtuu.

Tärkeintä tietenkin on, mitä vaatteiden sisältä löytyy.

Sisältöä kehitämme PK:ssa joka päivä etsimällä niin Paraisten tärkeimpiä uutistapahtumia kuin jännittävimpiä ilmiöitä ja kiinnostavimpia ihmisiä. Jotta torstai olisi viikon jännittävin päivä.

Maija Arosuo
Toimittaja
Paraisten Kuulutukset

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*