Punainen Risti tarjoaa ukrainalaista kanakeittoa sunnuntaina

Fyra kvinnor som sitter vid ett bord.
Vasemmalta Tanja Kavander, Stina Söderlund, Viveca Pyy ja Jeanette Laaksonen. He suunnittelevat vuoden toimintaa ja toivottavat kaikki Punaisen Ristin toiminnasta kiinnostuneet mukaan jäseniltaan.

Huhtikuun 16. päivänä Punaisen Ristin Paraisten osasto tarjoaa ukrainalaista kanakeittoa Paraisten Humanan ulkopuolella. Ruokakasseja jaetaan myös perheille kotiin vietäväksi.

Tulevana sunnuntaina klo 13 alkaen Paraisten Punainen Risti tarjoaa ukrainalaista kanakeittoa Paraisten Humanan ulkopuolella.

– Lainaamme 16. huhtikuuta kenttäkeittiön ja keitämme yhdessä uusimman SPR-ryhmämme, ukrainalaisen Poljanitcjan kanssa, 35 litraa ukrainalaista kanakeittoa, kertoo SPR:n Paraisten osaston puheenjohtaja Jeanette Laaksonen.

Hän kertoo, että Poljanitcjalla on noin 20 jäsentä, jotka kokoontuvat säännöllisesti Paraisilla. He vastaavat myös sunnuntain ruuanjakotyöstä yhdessä yhdistyksen hallituksen kanssa.
Keiton, joka syödään paikan päällä, kanssa tarjoillaan leipää ja juotavaa. Punaisen Ristin tiloissa on muutamia pöytiä, joihin voi istahtaa, jos seisaalta syöminen ei onnistu. Keittoa pitäisi riittää noin 100 hengelle.

Ruokakasseja ruoka-apua tarvitseville

– Lisäksi jaamme jonkinlaisia ruokakasseja tai muuta pientä, jonka voi viedä kotiin.
Ajatus keiton jakamisesta on ollut olemassa jo pitkään, ja tapahtuman taustalla on Laaksosen mukaan se tosiasia, että ruoka on kallistunut niin paljon, että yhä useammat ihmiset tarvitsevat apua.

– Tämä on ensimmäinen yritys koota ihmisiä, niin yksittäisiä henkilöitä kuin perheitä, jotka haluavat ilmaisen lounaan.

Laaksonen kertoo, että Punainen Risti osallistuu ruoka-apuhankkeeseen, jossa on tarkoitus, että Punainen Risti lyhyellä varoitusajalla vastaanottaa suuria määriä esimerkiksi kaupoista ja ravintoloista ylijääneitä elintarvikkeita ja jakaa niitä apua tarvitseville.

– Emme oikein ole päässeet osallistumaan sillä tavalla, koska meillä ei ole tiloja minne varastoida ylimääräisiä elintarvikkeita. Siksi ajattelimme, että tämä voisi olla tapamme osallistua ruoka-apuun ja että se voisi olla samalla hauskaa. Jos se onnistuu, voimme tehdä saman useamminkin, joten toivomme, että paikalle saapuu paljon ihmisiä!

Jäsenilta on kaikille avoin

Punaisen Ristin jäsenilta 18. huhtikuuta klo 18.00–20.00 on avoin kaikille kiinnostuneille Punaisen Ristin luo tiloissa keskellä Paraisia ​​osoitteessa Rantatie 16.

– Silloin kaikki kiinnostuneet voivat tulla juomaan kahvia ja keskustelemaan toimintatavoistamme. Kaikille sopivaa toimintaa pitäisi löytyä, Laaksonen sanoo ja toivoo, että yhdistys voisi saada uusia jäseniä riveihinsä.

Samalla hän haluaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kiittää kaikkia Paraisten asukkaita suuresta auttamishalusta, joka kaupungissa vallitsee.

– Muun muassa kun sisustamme asuntoja pakolaisille, paraislaiset ovat todella lahjoittaneet kaikkea, mitä tarvitaan, hän sanoo.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*