Puoli vuosisataa taksinkuljettajana

taxi, man
50 vuotta. Niin kauan Eero Lindberg on ajanut taksia. Kuva: Malin Johansson.

Toinen päivä tammikuuta tänä vuonna tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Eero Lindberg sai ensimmäisen taksiasiakkaansa.

Eero Lindberg aloitti taksin ajamisen jo 19-vuotiaana ja hän on siitä lähtien pysynyt taksinkuljettajan ammatissa. Tiistaina tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun hän ajoi ensimmäisen taksimatkansa isänsä taksilla, venäläisellä Volgalla, ja siitä lähtien hän on ajellut ratin takana lukemattomia kilometrejä. Lindberg ei kuitenkaan ole koskaan katunut ammatinvalintaansa.

– Tapaan niin monia mukavia ihmisiä.

Virallisesti eläkkeellä

Elokuusta 1977 lähtien Lindberg on toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana ja hänen ensimmäinen taksinsa oli punainen Opel Rekord. Vuodesta 2010 lähtien hänellä on ollut kaksi taksia liikenteessä koko ajan. Vaimo ajaa taksia tarvittaessa, ja aiemmin Lindbergillä oli myös toinen työntekijä. Tammikuun 1. päivästä 2023 lähtien hän on ollut virallisesti eläkkeellä – mutta toistaiseksi hän ei vielä elä eläkeläisen elämää.

– Minulla on monia vanhoja tuttuja, jotka ovat kanta-asiakkaitani ja minä ajan myös koulukuljetuksia.

Joka arkipäivä Lindberg ajaa lapsia joilla on erityistarpeita kouluun, ja noutaa heidät koulusta. Vuonna 2022 hän ajoi 75 000 ammattikilometriä ja vuosiin on mahtunut paljon varhaisia ​​aamuja ja myöhäisiä öitä – yksityisenä yrittäjänä ei työskennellä 8–16. Lukuisat ajokilometrit ovat jättäneet jälkensä myös fyysisesti, ja

Lindberg sanoo, että selkäkipua esiintyy ajoittain, ja joskus kipeä polvi vaivaa.

– Aiemmin pystyin ajamaan kahdesta kolmeen yövuoroa viikossa, mutta nykyään en aja yöllä.

Elämä taksinkuljettajana on elämäntapa

Lindberg ottaa esille Traficomin myöntämän taksinkuljettajan ajoluvan ja kertoo, että ajolupa on voimassa viisi vuotta. Kysymykseen, kuinka kauan hän aikoo jatkaa taksinkuljettajana, hän ei vastaa, mutta elämä taksinkuljettajana on elämäntapa ja hän viihtyy asiakkaidensa kanssa.

– Työhön liittyy paljon kauppakuljetuksia, kuljetuksia eläkeläisten kokouksiin ja erilaisiin kerhoihin, ja välillä saa kivoja ehdotuksia, hän sanoo hymyillen.

Taksinkuljettajana 50 vuoden aikana ehtii kokea yhtä ja toista, mutta Lindberg kertoo harvoin tunteneensa itsensä uhatuksi, eikä hänen ole tarvinnut pelätä.

Malin Johansson
Käännös: Tuuli Meriläinen

Eero Lindberg
Ikä: 69
Perhe: vaimo ja kaksi aikuista lasta, kaksi lastenlasta, kissa
Ammatti: taksinkuljettaja
Asuu: Paraisilla

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*