Rantatien asfaltointityö aloitetaan maanantaina

Tällä viikolla Rantatiellä tehtiin esivalmisteluja ensi viikon päällystysurakkaa varten. Kuva: Mikael Heinrichs

Autoilijat saivat Paraisten Rantatiellä jo tällä viikolla hieman esimakua siitä, mitä on tulossa, kun Rantatien asfaltointi aloitettiin maanantaina. Tällä viikolla laskettiin muutamia kaivojen kansia ja työskenneltiin reunakivien parissa.

Näissä kyse oli valmisteluista ensi viikkoa ajatellen, kun pääurakoitsija Peab Industri aloittaa oman osuutensa Rantatiellä Paraisten keskustassa. Maanantaina ja tiistaina tarkoitus on jyrsiä pois vanha pinta, kunnes itse asfaltointi alkaa keskiviikkona.

Kunnossapitoinsinööri Stefan Illmanin mukaan tarkoituksena on, että työmaa siirtyy Parsbyntielle maanantaina 9. elokuuta ja 10. elokuuta Sementtitielle.

Kirkkoesplanadi Puustellintielle asti tullaan käsittelemään 16. elokuuta, kun koulut Paraisilla ovat alkaneet.

 

– Tämä on ainakin suunniteltu aikataulu, nähtäväksi sitten jää, pitääkö se. Työ tulee aiheuttamaan haasteita Rantatien varrella oleville yrityksille. Tämänkaltaiselle työlle ei ole olemassa sopivaa ajankohtaa, mutta yritämme saada liikenteen kulkemaan niin hyvin kuin mahdollista, sanoo Illman.

Osa Rantatien suojateistä saa kivetyksen

Osa Rantatien suojateista tulee myös saamaan laatoituksen, jotka suunnitelmien mukaan asetetaan paikalleen 10. elokuuta alkaen.

– Sen työn lasketaan kestävän noin viikon, joten viimeistään 18. elokuuta pitäisi liikenteen sujua kokonaan normaalisti, sanoo Illman.

Linja-autoille eri reitti

Linja-autoliikenteelle ensi viikko tarkoittaa poikkeusjärjestelyjä, koska linjan 801 bussi tulee ajamaan Koulukadun kautta linja-autoasemalle ja takaisin. Tämä tarkoittaa sitä, että pysäkit torilla, Kirkkosillalla ja kaupungintalolla jäävät pois viikon ajaksi.

Saaristobussien linjoilla 901–903 liikenteelle ei ole vaikutuksia, koska ne ajavat Saaristotietä pitkin Paraisten linja-autoasemalle.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

1 Kommentti

  1. Linja-auto 801 vuoroista ajetaan tietyn kellonajan jälkeen Rantatietä. Kuski sanoi että kun koneet ovat pois ni ajavat siitä. On vähän sekavaa myös se että onko koulukadulla pysäkkiä jos menee Turkuun päin eikä mene asemalle asti?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*