Strandvägens asfalteringsjobb inleds på måndag

I början av denna vecka sänktes brunnslocken, nästa vecka börjar själva asfalteringen på Strandvägen. Foto: Mikael Heinrichs

Bilburna längs Strandvägen i Pargas fick redan den här veckan litet försmak av vad som komma skall, då arbetet med att förnya Strandvägens asfaltering inleddes i måndags med att man sänkte ner några brunnslock och jobbade med kantstenarna.

Det handlar om förberedelser inför nästa vecka, då huvudentreprenören Peab Industri inleder sin del av asfalteringsarbetena på Strandvägen i centrum av Pargas. Under måndag och tisdag är det tänkt att man fräser bort den gamla ytan medan själva asfalteringen sker från och med onsdag.

Enligt underhållsingenjör Stefan Illman är det meningen att arbetet flyttar till Parsbyvägen måndagen den 9 augusti för att från och med tisdagen den 10 augusti flytta till Cementvägen.

Kyrkoesplanaden fram till Boställsvägen kommer att åtgärdas från och med den 16 augusti då skolorna i Pargas börjat.

– Det är åtminstone den tilltänkta tidtabellen, det återstår att se om den håller. Arbetet kommer att medföra utmaningar för företag längs Strandvägen. Det finns knappast någon riktigt lämplig tidpunkt för den här typen av jobb, men men vi försöker få trafiken att löpa så gott det går, säger Illman.

Övergångsställen får plattor

En del av övergångsställena längs Strandvägen kommer också att få plattor som enligt planen läggs från och med den 10 augusti.

– Det arbetet beräknas ta ungefär en vecka, så senast den 18 augusti borde trafiken återgå helt och hållet till det normala, säger Illman.

Bussarna påverkas

För busstrafiken innebär nästa vecka undantagsarrangemang, eftersom bussarna på linje 801 kommer att köra via Skolgatan till busstationen och vice versa. Det betyder att busshållplatserna vid torget, Kyrkbron och stadshuset faller bort under en veckas tid.

För Skärgårdsbussarnas del på linjerna 901–903 påverkas trafiken inte, eftersom de bussarna kör längs Skärgårdsvägen till busstationen i Pargas.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*