Raskaiden ajoneuvojen ylinopeudet Kirjalansalmen sillalla huolestuttavat

en bro och en hastighetsmätare
ELY-keskus muistuttaa, että on erittäin tärkeä noudattaa sillan rajoituksia, koska uuden sillan valmistumiseen menee vielä useampi vuosi.  Kuva: Mikael Heinrichs

Korkein sallittu nopeus Kirjalansalmen sillalla on tunnetusti 50 kilometriä tunnissa sillan huonosta kunnosta johtuen.

Isoin huoli koskee raskaiden ajoneuvojen liian suuria nopeuksia, koska ne kuormittavat siltaa eniten.

Huolimatta siitä, että 85 prosenttia autoilijoista ajaa niin kuin pitääkin, toteaa ELY-keskus, että huomattavan monet ajavat edelleen liian lujaa sillalle.

Sillan molempiin päihin on asennettu automaattiset nopeusvalvontakamerat.

Lisäksi asennetaan raskaiden ajoneuvojen painoa mittaava laitteisto Kårlaxin alikulun kohdalle runsaan 2 kilometrin päähän Kirjalansalmen sillasta Paraisten keskustan suuntaan.

Sen avulla seurataan raskaiden ajoneuvojen todellisia painoja. Ajonopeudella ja massalla sekä ajoneuvojen etäisyyksillä on suuri merkitys sillan rasitukselle.

Jos uudet mittaukset toistuvasti osoittavat raskaiden ajoneuvojen ylipainoa, voi ELY-keskus pyytää poliisin valvontaa raskaiden ajoneuvojen painojen tarkistamiseksi.

Raskaiden ajoneuvojen massatietoa voidaan hyödyntää myös uuden sillan suunnittelussa.

ELY-keskus muistuttaa, että on erittäin tärkeä noudattaa sillan rajoituksia, koska uuden sillan valmistumiseen menee vielä useampi vuosi.

PK

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*