Rokotusten väliaikaa ei lyhennetä Paraisilla

Vaikka joillakin paikkakunnilla kuten esimerkiksi Helsingissä, Sipoossa ja Porvoossa on mahdollista saada toinen rokoteannos kahdeksan viikon jälkeen, pitää Parainen kiinni THL:n suosituksesta kahdentoista viikon välistä koronarokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen välillä.

Terveydenhoitaja Carola Silander-Lehtinen sanoo, että mikään kunta ei automaattisesti anna toista rokoteannosta kahdeksan viikon jälkeen.

– Myös Paraisilla on mahdollista saada rokote kahdeksan viikon jälkeen, jos on olemassa pakottava syy, kuten tuleva leikkaus tai sairaalavierailu tai jotain. Tarvittaessa voi tarkistaa, jos meillä on vapaita pistoaikoja, mutta järjestelmällisesti meillä ei ole mahdollisuutta lyhentää kaikille kahdeksan viikon väliä toista annosta varten.

Hän sanoo, että Paraisilla voisi olla logistisesti vaikeaa antaa toista annosta useammalle jo kahdeksan viikon jälkeen.

– Saamme määrätyn määrän rokoteannoksia ja sen mukaan olemme suunnitelleet rokoteajat kahdentoista viikon väliajalla. Sitten voi tietysti suosituksiin tulla muutoksia myöhemmin syksyllä.

Toistaiseksi 12–15 -vuotiaista on rokotettu vain riskiryhmiin kuuluvat, kun taas suurin osa ikäryhmästä on rokottamattomia.

Samalla koulut alkavat kohta, Paraisilla maanantaina 16. elokuuta.

Täällä, kuten kaikissa muissa kunnissa, odotetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tietoa, jos tämä ikäryhmä tullaan rokottamaan.

– Uskon, että se on mahdollista melko pian, kunhan ministeriön virkamiehet palaavat kesälomiltaan, sanoo Silander-Lehtinen.

Olisiko ollut parempi, että nuoret olisivat saaneet ensimmäisen annoksensa ennen koulujen alkamista?

– Kyllä olisi.

Carina Holm

carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*