Rotaryklubit tekevät yhteistyötä – Ank-race tapahtuma Paraisten päivinä

ankor
Paraisten Rotaryklubin presidentti Annika Gustafsson sanoo, että idea on peräisin viime vuoden piirikonferenssista ja Saloklubilta. Kuvassa myös Lorenz Michael (vas.) ja Sven Engblom. Kuva: Mikael Heinrichs.

Hyväntekeväisyystapahtuma

Paraisten Rotaryklubi ja Pargas Port Rotaryklubi tekevät yhteistyötä kevään ja kesän aikana hyväntekeväisyystempauksessa, joka huipentuu Paraisten päiviin 10. kesäkuuta. Silloin käy selväksi, mikä yhteensä tuhannesta muoviankasta varmistaa, että ankan ”adoptiivivanhemmat” voittavat pääpalkinnon klubien arvonnassa.

Paraisten Rotaryklubin presidentti Annika Gustafsson sanoo, että idea on peräisin viime vuoden piirikonferenssista ja Saloklubilta, joka on järjestänyt vastaavan tapahtuman usean vuoden ajan. Myös Karjaalla Pumppulahden ank-race on klassikko.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan idea on, että jokainen, joka haluaa osallistua arvontaan, ”adoptoi” ankan, jolla on tietty numero. Kaikki ennen kisaa adoptoidut ankat osallistuvat – ja lasketaan Kirkkosunttiin klo 11. kesäkuuta 10.

– Kisa käydään Kirkkosillan ja Runeberginsillan välillä. Lähdön ja maalin sijainnit selviävät myöhemmin, kun saamme paremman käsityksen säästä ja tuulesta, sanoo Sven Engbom Paraisten Rotaryklubista.

Pääpalkintona on Crescent-sähköpyörä

Arpojen myynti alkaa heti, kun kaikki tarvittavat luvat on järjestetty. Ankkoja voi adoptoida Keloveessa, Jazzcafé Axossa, Turunmaan Kiinteistöillä sekä suoraan rotaryn jäseniltä.

– Olemme myös Paraisten päivinä paikan päällä osastolla, josta saa vielä perjantaina ostaa arpoja, muistuttaa Gustafsson.

Pääpalkintona on Crescent-sähköpyörä ja kaikki tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen. Puolet tuotosta menee Rotaryn kansainväliseen tyttöjen hyvinvointiin Intiassa keskittyvään ”Empowering girls” -projektiin ja puolet Länsi-Turunmaan diakoniatyöhön.

Paraisten VPK osallistuu tempaukseen salmeen sijoitetuilla öljypuomeilla varmistaakseen, että ankat pysyvät reitillä – ja samalla he saavat arvokkaan mahdollisuuden harjoitteluun.

– Tämä tarkoittaa myös, että Kirkkosuntti on suljettu kilpailun aikana 10.6. noin klo 10.45 alkaen, ja niin kauan kuin ankoilla kestää päästä maaliin, järjestäjät muistuttavat.

Mikael Heinrichs
Suomenkielinen käännös:
Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*