Ruokojen torjunta kiinnosti Kokoomuksen kansanedustajia vierailun aikana

riksdagsledamöter talar med folk i Pargas stadshus
RKP:n Sandra Bergqvist, kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, Sari Multala, KOK, Saara-Sofia Sirén, KOK, Markku Järvinen, RH Harvesting, Mari-Leena Talvitie, KOK ja Tom Hildén, Matglad. Kuva: Carina Holm

Turun Hirvensalossa asuva ja Paraisten Stormälössä mökin omistava Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén oli kutsunut hiljattain muutamia kokoomuslaisia kollegojaan ympäristövaliokunnasta ja maa- ja metsätalousvaliokunnasta kesätapaamiseen Paraisille.

Paraislaisen Markku Järvisen ruokon kerääjä, josta pian on valmiina RH Harvestingin suunnittelema prototyyppi ja joka myös voi säilyttää nämä leikatut ruokot, herätti kiinnostusta.

Itämeren ja Saaristomeren suojelu on tärkeää kansanedustaja Sari Multalalle, jolla on tapana purjehtia saaristossa ja joka vieraili tänä kesänä ensimmäistä Jungfruskärissä.

— On tärkeää, että ruokojen vastaisen taistelun edellytyksiä voidaan nopeuttaa, kun rakennus- ja maankäyttölakia tarkistetaan, hän sanoo saatuaan uutta tietoa Paraisten vierailunsa aikana.

Pyöräilijöiden rooli

Oululainen kansanedustaja Mari-Leena Talvitie sanoo, että hän ottaa Paraisilta mukaansa tietoa Pienestä Rengastiestä ja ennen kaikkea pyöräilijöiden roolista saaristomatkailussa.

— Pyöräilijöiden turvallisuuden parantamisessa Saariston rengastiellä on itse asiassa kyse pienistä rahoista, mutta sillä on suuri merkitys. Hän uskoo yhteistyöhön valtion, ELY-keskuksen ja asianomaisten kuntien välillä.

ryhmäkuva
Kuva: Carina Holm

Saara-Sofia Sirén sanoo, että on hyvä, että Paraisten sillat ovat saaneet rahoituksen, jotta ne voidaan uusia.
— On samalla tärkeää, että uudet sillat uusitaan järkevällä tavalla. Myös uusi Paraistenväylä Kaarinan kautta on tärkeä hanke.

Saaristoliikenteen lobbaminen

Aivan kohta Paraisten matkailupäälliköksi siirtyvä Benjamin Donner puhui muun muassa saariston etäisyyksistä ja kuinka haastavaa on saada liikennejärjestelyt ja sitä kautta myös elinkeinoelämä saaristossa toimimaan.

– Jotta talvella pääsee Iniöstä Paraisille, täytyy mennä viiden kunnan kautta, vaikka kyse on saman kaupungin osista. Utöläiselle, jolla on asiaa Paraisten keskustaan, voidaan laskea parin päivän matka.

Hän käytti hyväkseen tilaisuutta saaristoliikenteen lobbaamisen.

— Meidän täytyy saada liikenne toimimaan saaristossa, sitä voidaan pitää investointina koko maalle. Ne muutamat miljoonat, joita tarvitaan pyörätiehen Pienellä Rengastiellä, ovat investointi tulevaisuudelle.

Kansanedustajien vierailuun Paraisilla kuuluin myös käynti sekä Finnsementillä että Nordkalkilla.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*