Saariston Kombi kutsuu kahvitapaamisiin

kvinna med långt hår vid ett träd
Luisa Blumenthal är koordinator för projektet. Foto: Carina Holm

Åbo Arbis, Saariston Kombi ja Kemiönsaaren aikuisopisto tekevät yhteistyötä yksinäisyyden torjumiseksi projektissa ”Yksinäisyydestä monimuotoisuuteen”.

Turussa on monia, jotka asuvat yksin, sekä opiskelijoita että vanhempia, kun taas maaseudulla tai saaristossa voi tuntea itsensä yksinäiseksi saarellaan tai kylässään.

Siksi opisto tarjoaa kahvitapaamisia, jotta ne, jotka eivät aikaisemmin ole käyneet Arbisin kurssilla, voisivat tutustua toimintaan.

Projektikoordinaattori Luisa Blumenthal sanoo, että tapaamiset ovat vaatimattomia.

– Siellä ei sitoudu mihinkään, vaan sinne voi tulla ja esittää kysymyksiä, juoda kuppi kahvia ja tutustua mitä esimerkiksi tapahtuu Kombissa. Ehkä löydämme yhdessä jonkun mielenkiintoisen kurssin.

Hän sanoo, että sosiaalinen osa on kursseilla erittäin tärkeää.

– Aikuisopistolla on kaiken tasoisia kursseja ja sekalaisia ryhmiä. Hienointa niissä on se, että tunnelma on lämmin ja kutsuva.

Joka ei aikaisemmin ole ollut opiston kursseilla, voi pyytää ilmaiskurssia, jonka projekti maksaa. Sama pätee myös, jos on käynyt Arbisin tai Kombin kurssilla yli 15 vuotta sitten.

Myöhemmin syksyllä järjestetään myös kertaluoteisia kursseja nimeltään ”Kokeile” ennen kevätlukukautta.

Ajatuksena on alentaa kynnystä ottaa osaa johonkin uuteen.

Opisto on mukana myös valtakunnallisessa Lähde-päivässä. Jokaisen kuukauden kymmenentenä päivänä voi yksinkertaisesti huomioida ja ilahduttaa yksinäistä ihmistä sopivalla tavalla.

Opisto suorittaa myös kyselyn saadakseen vihjeitä siitä, miten voi tavoittaa tahtomattaan yksinäisiä pitkällä aikavälillä.

Kuka tahansa voi vastata kyselyyn, missä kysytään, mitä haluaa opistolta ja jos jollakulla on mielipiteitä tarjolla olevista kursseista.

Kysely löytyy osoitteesta https://tinyurl.com/mangsamhet.

Kysely on ruotsinkielinen, mutta Saariston Kombi on kaksikielinen opisto, jossa on kursseja sekä suomeksi että ruotsiksi.

Syksyn kahvitapaamiset Paraisilla
Ti 12.10. Gluggen Korppoo klo 11–14
Ke 3.11. Nauvon kunnantupa klo 11–14
To 2.12. Kombila Parainen klo 13–16

Carina Holm

carina.holm@aumedia.fi

Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*