Simon, Märta ja kumppanit improvisoivat viiden tunnin ajan

Simon Karlsson ja Märta Westerlund ovat näkyvästi esillä Ylen ruotsinkielisen puolen nenäpäivätarjonnassa. Kuva: Yle

Paraislainen Simon Karlsson on mukana Svenska Ylen nenäpäiväsatsauksessa.

Hyväntekeväisyystapahtuma nenäpäivä huipentuu perjantaina, kun nenäpäivä huomioidaan isosti Ylen kanavilla. Suomenkielinen suora lähetys nenäpäiväshowsta alkaa kello 19, mutta jo sitä ennen ovat paraislaiset tulessa.

Kello 13 ja 18 välisenä aikana lähetetään improvisaatio-tilannekomedia ”Född i farstun” Yle Areenassa, pääosissa Simon Karlsson ja Yle X3M:n Märta Westerlund. Duo esittää kameroiden edessä viiden tunnin aikana tilannekomedian yhden kauden apunaan vierailevat näyttelijät Tobias Zilliacus, Åsa Wallenius, Patrick Henriksen, Susanne Marins, Oskar Pöysti ja Antonia Atarah.

– Näyttelijät tulevat ja menevät eri hahmoina nauhoituksen aikana ja me toimimme siinä heidän kanssaan. Asia on niin, että tähän ei voi millään tavalla valmistautua, vaan kaikki improvisoidaan sitä mukaa, kun tilanteet tulevat eteen, sanoo Karlsson.

“Tähän ei voi valmistautua”

Jaksojen välissä on pieni visailuohjelman muotoinen johdanto-osa, joka antaa pääosan esittäjille pienen hengähdystauon.

– Olemme toki harjoitelleet jonkin verran improvisaatiota, mutta pääosin siten, että kaikki ryhmän jäsenet oppivat tuntemaan toisiaan ja testanneet, mikä toimii ja mikä ei. Esitys tapahtuu keittiön lavasteissa ja siellä on myös toimiva jääkaappi, joten toivon pizzatoimitusta jossakin vaiheessa, nauraa Karlsson.

Tilannekomedian aikana seurataan tulevia lahjoituksia ja Karlssonin mukaan lahjoitukset voivat vaikuttaa siihen, mitä kameroiden edessä tulee tapahtumaan.

– Se on todella hauska juttu ja samalla erittäin motivoivaa, koska mukana on hyväntekeväisyysnäkökohta, sanoo Karlsson.

”Född i farstun” tuottajana toimii Oliwer Bäcklund yhdessä aloitteentekijä Ted Forsströmin kanssa.

Född i farstun – Nenäpäivän improvisoitu ja interaktiivinen tilannekomedia Yle Areenassa, Facebookissa & Instagramissa perjantaina 8.11. kello 13–18.

Mikael Heinrichs
050-306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi
käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*