Skärihub tarjoaa työpisteitä pienyrittäjille ja etätyön tekijöille

pargas, nagu, korpo
Irina Katajisto-Korhonen (vas.), John Forsman ja Annemo Palmroos-Broos toivottavat kaikki pienyrittäjät ja etätyötä tekevät Skärihubeihin Paraisilla, Nauvossa ja Korppoossa. Trion takana kahden työpisteen huone Nauvossa. Kuva: Tuuli Meriläinen.

Skärihub-pilottiprojekti tarjoaa pienyrittäjille ja etätyöntekijöille mukavia työtiloja. Maanantaina Skärihub avattiin Paraisilla, tiistaina Nauvossa ja keskiviikkona Korppoossa. Skärihub on Paraisten kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöhanke, joka kestää maaliskuusta toukokuun loppuun asti.

– Täällä Nauvon aluetoimistossa on kaksi erillistä työtilaa, joissa on yhteensä kolme työpistettä, ja varmistamme myös, että käytössä on nopea netti. Toisessa huoneessa on kaksi työpöytää ja toisessa vain yksi, joten voit myös sulkea oven, jos haluat työskennellä täysin omassa rauhassa, kertoo projektin yksi avainhenkilö Annemo Palmroos-Broos.

Tiloja voi käyttää arkisin klo 6–22

Skärihubin käyttäjien käytössä Nauvossa on myös taukotila, jossa on varusteltu keittiö ja josta saa ilmaista kahvia, sekä kaksi kokoustilaa. Täällä voit myös käyttää tulostinta ja skanneria ilmaiseksi. Ainoa asia, joka sinun täytyy tuoda, on kannettava tietokone. Tiloja voi käyttää arkisin klo 6–22, ja kulkutunnisteen ulko-ovea varten saa Palmroos-Broosista.

Hanke on rahoitettu EU-rahoilla Euroopan sosiaalirahastosta

– Aluetoimistossa voi myös jutella muiden etätyöntekijöiden ja aluetoimiston työntekijöiden kanssa esimerkiksi matkailuyksiköstä ja talousyksiköstä, hän kertoo.

Aloitteen Skärihubista teki Turun ammattikorkeakoulu, ja Paraisten kaupunki tarttui heti tilaisuuteen. Yrityskehittäjä John Forsmanin mukaan kaupunki on saanut yrittäjiltä palautetta, että etätyöpaikkoja tarvitaan. Hanke on rahoitettu EU-rahoilla Euroopan sosiaalirahastosta, ja hanke lähti rivakasti käyntiin, sillä rahat myönnettiin viime vuoden lopulla.

– Myös muilla kunnilla on samantyyppisiä hubeja käytössä, mutta meidän Skärihubit ovat siitä erityisiä, että ne sijaitsevat saaristossa, jossa metsä ja meri ovat lähellä, Forsman sanoo.

 “Taustalla kuuluu nauhalta lintujen laulua”

Paraisilla on otettu käyttöön järjestelmä, jossa työpisteen voi varata 1–3 tunniksi paikan varmistamiseksi, mutta Nauvon ja Korppoon Skärihubeihin voi saapua ilman varausta, ainakin niin kauan kuin tilaa näyttää riittävän. Taustalla kuuluu nauhalta lintujen laulua ja se liittyy Turun ammattikorkeakoulun kaikissa eri Skärihubeissa järjestämiin teemaviikkoihin, ja Nauvossa teemana on tällä hetkellä ”luonto hyvinvoinnin lähteenä”.

– On tärkeää palautua työstä jo työpäivän aikana, ja työpisteistä löytyy on vinkkejä oman työhyvinvoinnin lisäämiseen, sanoo Turun ammattikorkeakoulun toimintaterapian lehtori Irina Katajisto-Korhonen.

Toukokuun lopulla kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu arvioivat, miten hanke onnistui.

– Emme osaa sanoa, milloin ja miten hanke jatkuu, mutta pitkällä tähtäimellä Skärihub on palvelu, jota kaupunki haluaa tarjota. Nyt on tärkeää saada hubeihin mahdollisimman paljon käyttäjiä, jotta saamme niiden toimivuudesta palautetta, Forsman sanoo

Kiinnostaako Skärihubit Paraisilla ja Nauvossa? Ota yhteyttä: annemo.palmroos-broos@pargas.fi. Korppoon Skärihub: tarja.sirkia@pargas.fi.

Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*