Sports Gymissä viihdytään – takuuna välitön tunnelma ja matala kynnys

Pahanilmanlinnut raakkuivat, kun Sports Gym avasi ovensa lähes 30 vuotta sitten. Mutta turhaan raakkuivat – kuntosali menestyi juuri niin hyvin kuin Anki ja Svante Strömborg olivat haaveilleet. Kuva: Malin Johansson.

Vuosi oli 1993, jolloin Svante ja Anki Strömborg avasivat Sports Gymin ovet ensimmäistä kertaa. Oman kuntosalin avaaminen Paraisilla oli Svantella ollut mielessä pitkään, mutta oma rakennusyhtiö piti hänet täysin työllistettynä, ja vasta kun Ankille ja Svantelle tarjottiin teollisuustontin ostoa, he ryhtyivät toimiin. Marraskuussa 1992 kaivuu rakennuksen perustuksia varten aloitettiin, ja kaksi kuukautta myöhemmin, tarkemmin sanottuna 18.1.1993, Sports Gym oli valmis vastaanottamaan ensimmäiset asiakkaat.

– Minä ja Svante täydennämme toisiamme, muuten emme olisi koskaan saaneet tätä projektia käyntiin, Anki selittää ja lisää, että rakennusstressin keskellä he kävivät kahdella ohjaajakurssilla ja myivät vasta rakennetun omakotitalon ennen Sports Gymin ovien avaamista.

Harjoittelu on elämäntapa

Iso laina ja 18,5 prosentin korko sai pahanilmanlinnut raakkumaan, mutta Strömborgin pariskunta uskoi vakaasti liikeideaansa rakentaa kuntosali paraislaisille, ja paikan, jossa he voisivat harjoitella myös itse. Sekä Ankille että Svantelle harjoittelu on elämäntapa ja molemmat ovat olleet nuorena osallistuneet yleisurheiluun, Anki on myös harrastanut rytmistä voimistelua. Lukiovuosinaan Svante on kilpaillut aktiivisesti ja arvostaa eniten Mr. Sportfinland 2000 -titteliä. Pari on menestynyt myös eukonkannossa, jossa mieskilpailija juoksee kantaen naisjoukkuetoveria. Se johti pronssimitaliin vuoden 1998 MM-kisoissa.

Vuosien varrella tiloja on laajennettu

Aluksi heillä oli vain 290 neliön kuntosali, mutta jo vuotta myöhemmin tila oli niukasti, Anki ja Svante laajensivat ja rakensivat yläkerran. Vuosien varrella tiloja on laajennettu säännöllisin väliajoin ja uusia investointeja on tehty.

– Vuonna 1997 aloitimme spinningillä ja silloin meillä oli 14 pyörää, jotka sijoitettiin samaan huoneeseen, jossa meillä oli muut kuntolaitteet, Svante nauraa.

Anki muistaa erityisesti Sports Gymin laajentumisen vuonna 2007 ja suuren Zumba-buumin.

– Vuonna 2009 Zumba saapui, ja ensimmäisellä kerralla osallistujia oli 120, jotka sitten jaettiin eri huoneisiin. Laajennus merkitsi lisää ohjaajia ja suurempia tiloja. Ennen sitä minulla oli parhaimmillaan 20 tuntia viikossa, Anki huomauttaa.

Nykyään tilaa on 1400 neliötä

Nykyään tilaa on 1400 neliötä, joka koostuu erillisestä spinning-salista, kolmesta suuresta ryhmätreenihuoneesta, joissa on voima-, kuntoilu- ja joogatunteja. Kuntosalin puolella Wellness-halliin on luotu tunnelmaa aerobisilla laitteilla. Sieltä löytyy juoksulaitteita, crosstrainereita, soutulaitteita ja skiergoja, sekä tavallisille kuntoilijoille suunnattuja kuntolaitteita. Raskaalla puolella perinteisiä kuntosalilajeja, kuten penkkipunnerrusta ja maastavetoa, harjoitellaan sulassa sovussa crosstrainingin kanssa.

Vuonna 2017 he avasivat Cross Gymin Norrbyn Voimakadulla ja tekivät myös suuren panostuksen senioriharjoitukseen Club65+:n kautta. Nyt 30-vuotisjuhlapäivänä Sports Gym haluaa aktivoida sekä vanhoja että uusia asiakkaita ja mennä taas eteenpäin uudella investoinnilla.

Eteenpäin uudella investoinnilla

– Ensi vuoden tammikuusta alkaen tarjoamme virtuaalikoulutusta, se tuntuu oikealta juuri nyt ja luotamme intuitioon. Silloin yhdessä salissa voi harjoitella ohjaajan vetämien, nauhoitettujen tuntien ohjauksessa. Virtuaalikoulutukset täydentävät omaa valikoimaamme, jolla jatkamme entiseen tapaan. Virtuaaliharjoittelu merkitsee yksinkertaisesti sitä, että voimme tarjota suuren määrän erilaisia ​​passeja aamulla, päivällä, illalla ja viikonloppuisin. Tämä puolestaan ​​antaa asiakkaillemme mahdollisuuden harjoitella mitä haluaa juuri silloin, kun se heille parhaiten sopii, Anki sanoo.

– Emme myöskään nuorene, nauraa ensi vuonna 60 vuotta täyttävä Svante. Anki on kaksi vuotta Svantea nuorempi.

Yksinkertainen salaisuus

On vaikea uskoa, että nämä kaksi kovakuntoista henkilöä täyttävät pian 60 vuotta ja lähestyvät eläkeikää. Mutta Anki ja Svante eivät aio lopettaa vielä pitkään aikaan. Vuodesta 1997 lähtien Svante on kahdesti tarvinnut sijaisen tunneille, eikä suunniteltuja tunteja ole 30 vuoden aikana kertaakaan peruutettu.

– Olemme olleet etuoikeutettuja kun meillä on niin hieno henkilökunta ja upea ja sitoutunut ydinryhmä ympärillämme.

Mikä on se yksinkertainen salaisuus sille, että he ovat pysyneet terveenä ja pitäneet motivaatiota yllä niin monta vuotta?

– Syy on meidän hienot asiakkaamme, paljastavat Anki ja Svante.

Malin Johansson

Käännös: Tuuli Meriläinen

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*