Suomalainen elefantista

Maija Arosuo kolumniTarun mukaan elefantin nähdessään amerikkalainen miettii, mitä eläin maksaa, ranskalainen, olisiko se hyvä rakastaja ja suomalainen, mitä elefantti minusta ajattelee.

Toisten mielipiteellä itsestä on siis merkitystä, ainakin meistä. Joskus osaamme käyttää kritiikkiä tai palautetta hyväksemme, toisinaan vain suivaannumme.

Useimmiten emme kuitenkaan kysy, vaan tyydymme pelkkään omaan arvioomme toisen ajatuksista.

PK:n toimitus halusi tietää, mitä lukijat lehdestä ajattelevat. Kysyimme ja saimme runsaasti vastauksia. Kiitos. Kerromme tuloksista toisaalla tässä lehdessä tarkemmin.

Ilahduttavan moni kertoi meille myös omin sanoin, mistä aiheista haluaisi kuulla lisää: harrastukset, yhdistystoiminta, saaret ja kylät, historia, nykyiset ja entiset paraislaiset, yrittäjät, tavalliset kadun tallaajat. Me paraislaiset olemme kiinnostavia toisillemme.

Jännittävää oli huomata, että vaikka lukijoista vain harva asuu kunnan saariosissa, ne kiinnostavat silti lähes kaikkia. Saaret koetaan osaksi paraislaista identiteettiämme, jossa halutaan olla läsnä lehden kautta.

Saarilta juttujen kirjoittaminen ei aina ole meille lehden tekijöille helppoa: yhden toimituspäivän aikana ehtii hädin tuskin tehdä juttukeikan ulkosaaristoon. Sana tapahtumista ei aina kanna toimitukseen saakka. Silti haluamme vahvistaa saariston osuutta ja toivommekin, että saamme aktiivisesti juttuvinkkejä toimitukseen päin. Myös lukijoiden kuvat ja omat tarinat ovat lämpimästi tervetulleita!

Yhtä kiinnostavaa oli huomata, että lukijoista viidennes asuu Paraisten kunnan rajojen ulkopuolella. Lehteä tilataan Mumbaista Tukholmaan.

Kuten paikallislehdet yleensä, PK palvelee paikkakuntalaisten tiedotuskanavana. PK:lla on kuitenkin monta muutakin roolia: se palvelee myös niitä, jotka ovat tulleet paikkakunnalle vapaa-ajan viettoon, niitä, jotka ovat juuriensa takia antaneet Paraisille sydämensä ja niitä, jotka ovat tänne vasta muuttaneet ja hakevat omaa rooliaan yhteisössä.

Lehdellä voi olla lukijoitaan yhdistävä side riippumatta siitä, pitääkö hän itseään paraislaisena, Paraisilla asuvana, kesä- vai ulkoparaislaisena. Lehti voi olla kuin puisto tai olohuone, jossa hengitetään Paraisten ilmaa.

Se luo käsitystä siitä, keitä me olemme, mitä meillä tapahtuu. Siellä riittää tilaa niin kriittisille mielipiteille kuin kiitoskukkasille.

Lehti on sitä enemmän kaupunkinsa näköinen, mitä tiiviimmin sen asukkaat ovat sen tekemisessä mukana.

Saamamme palautteen mukaan ihmisiä kiinnostavat pienen kaupungin pienet ihmiset, teot ja paikat.

Nuorten aikaansaannokset, vanhojen muistelot, harrastusryhmien puuhat, yrittäjien arki. Kuntamme on laaja, emmekä tunne teistä kaikkia. Puemme mielellämme tekstiksi sen, mitä teillä on toisillenne kerrottavaa.

Maija Arosuo

Toimittaja

Paraisten Kuulutukset

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*