Suomen cupin osakilpailu Bike Trialissa järjestetään Paraisilla

 

Lauantaina 27. toukokuuta kilpaillaan Paraisilla Bike Trialissa Hoggaisissa Trialparkissa (Mäkisen puisto). Paraisilta mukana kilpailussa on Magnus Karlsson ja Alex Penttinen, ja odotukset ovat korkealla. Kuva: Malin Johansson.

Magnus Karlsson
Ikä: 18 vuotta
Asuu: Asunnossa Österbyssä Paraisilla
Opiskelee: talonrakentajaksi Axxellissa
Kiinnostukset: Bike Trial. Rankattu kolmanneksi parhaaksi Suomessa. Treenaa kolme kertaa viikossa Hoggaisten Trialparkissa, ja talvisin sisätiloissa Manegenissa Paraisilla.

Alex Penttinen
Ikä: 17 vuotta
Asuu: Paraisilla
Opiskelee: PSG
Kiinnostukset: Bike Trial

Tulevan viikonlopun aikana on ensimmäinen osakilpailu Suomen cupissa Bike Trialissa, ja Paraisilta mukana on 18-vuotias Magnus Karlsson Elite-luokassa ja 17-vuotias Alex Penttinen B-luokassa. Hoggaisten Trialparkissa, tai Mäkisen puistossa, joksi sitä myös kutsutaan, on kova vauhti päällä, kun Karlsson ja Penttinen valmistautuvat viikonlopun kilpailuihin Paraisilla. Kilpailut järjestävät TVC/Biketrials Finland ry Parainen 22. kertaa ja tällä hetkellä ilmoittautuneita on 30. Parhaat Suomessa jokaisessa luokassa ovat mukana.

Karlsson on asettanut riman korkealle

Karlsson on tällä hetkellä rankattu kolmanneksi parhaaksi Suomessa, ja hän on myös mukana maajoukkueessa. Hän on asettanut riman korkealle – sekä viikonlopun kilpailuihin että juniori MM kilpailuihin Glasgow’ssa Skotlannissa elokuussa.

Magnus Karlsson aloitti Bike Trial harrastuksen 6-vuotiaana. Kuva: Malin Johansson.

– Aion yrittää antaa kaikkeni. Juniori MM:ssä tavoitteena on päästä finaaliin.
Karlssonin paras SM sijoitus on kolmas paikka vuonna 2021 ja juniori MM:ssä hän on parhaimmillaan päässyt 16. sijalle. Siitä kun Karlsson aloitti Bike Trial harrastuksen 6-vuotiaana on ehtinyt kertyä matkoja ulkomaille, ja hän on muun muassa kilpaillut Ruotsissa, Tanskassa, Puolassa ja Espanjassa. Suuria menestyksiä ulkomailla ei ole vielä tullut.

Ukomailla on yleensä isompia ja vaikeampia ratoja

– Ulkomailla on yleensä isompia ja vaikeampia ratoja, ja paljon yleisöä, minkä takia en ole vielä menestynyt siellä, sanoo Karlsson.
Penttinen, joka kilpailee B-luokassa, joka on matalampi ammattiluokka, on vielä vain kilpaillut kansallisissa kilpailuissa.

– Viime vuonna olin loukkaantunut enkä kilpailut ollenkaan, sanoo Penttinen.

Kilpailut Hoggaisissa alkavat kello 12 ja jatkuvat 4 tuntia. Kilpailussa on kuusi etappia jokaisessa luokassa ja ne tehdään kolme kertaa. Perheen nuorimmille on myös potkulauta kilpailu, jossa osallistuminen on ilmainen. Kahvia ja grillimakkaraa myydään yleisölle.

TVC/Biketrials Finland ry Parainen pitävät jokaisena tiistaina ja torstaina kello 17.30–19 harjoituksia Hoggaisten Trialparkissa. Kiinnostuneet ovat tervetulleita kokeilemaan Bike Trialia. Pyöriä on lainaksi, mutta pitää olla oma kypärä mukana.

Malin Johansson
Käännös: Linn Turkki

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*