Tähtäimessä liikkumisen ilo

 

Perheliikuntapäivä. Aija Mäkinen on yksi järjestäjistä.

Paraisten kaupunki järjestää yhteistyössä LiikU:n kanssa perheliikuntapäivän toukokuun lopussa. Perheliikuntaillan tarkoituksena on kannustaa perheitä liikkumaan ja auttamaan heitä löytämään harrastus tai liikuntamuoto. Illan aikana halutaan tuoda esille Paraisten urheiluseuratoimintaa ja kaikkia paraislaisia yhdistyksiä on pyydetty paikalle esittelemään toimintaansa. Tapahtuma järjestetään 17. toukokuuta Malmin koululla, pääosin ulkona, kello 17-19.

Paraisten varhaiskasvatuksen liikunnan parissa työskentelevä Aija Mäkinen on yksi järjestäjistä yhdessä kaupungin liikunnanohjaaja Patri Filatoffin kanssa. Illan aikana tullaan järjestämään erilaisia aktiviteettipisteitä, joissa lapsiperheet voivat liikkua yhdessä. Samalla yhdistyksille annetaan mahdollisuus esitellä toimintaansa. Tapahtuma on kaikille ilmainen ja kohderyhmänä on alle kouluikäisten ja ala-asteikäisten lasten lapsiperheet. Filatoff tulee kertomaan, mitä kaupunki voi tarjota liikunnan suhteen ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n kehityspäällikkö Anna Blomroos esittelee yhdistyksen toimintaa.

Kaikki liikunta on hyvää

Mäkinen korostaa, kuinka tärkeää on löytää jokaiselle oikea tapa liikkua ja painottaa kuinka tärkeää liikunnan ilo on. Hän sanoo, että kaikki liikunta on hyvää ja huomauttaa, että perheen kanssa liikkumisen ei tarvitse olla vaikeaa. Parhaillaan hänellä on käynnissä reppuprojekti, jossa reppuja jaetaan kaikille Paraisten päiväkotiryhmille.

– Reppujen sisältä löytyy noppa, jossa on erilaisia ehdotuksia lasten perusmotoriikkaan tukevia liikuntamuotoja. Sen jälkeen kaikki saavat lapsi kerrallaan ottaa repun kotiin ja yhdessä perheen kanssa kokeilla erilaisia harjoituksia.

Aija Mäkisen pöydällä on juuri nyt myös projekti, jossa on karttoja kaikista Paraisten kunnan osista, joista näkee missä erilaiset liikuntamahdollisuudet ovat, kuten esimerkiksi leikkipuistot ja luontopolut. Varhaiskasvatuksen liikkumaan projektille on tehty myös erilaisia videoita, joissa on vihjeitä perheiden helppoon liikkumiseen kotona. Mäkinen huomauttaa, että kyse ei ole siitä, etteikö ihmiset tietäisi miten tulisi liikkua, vaan mieluummin kyse on ajan käytöstä.

– Metsä on todella hyvä ympäristö liikkumiselle. Kaikki liikkuvat jollakin tavalla. Aikuisten läsnäolo on myös tärkeää.

Perheliikuntaillan tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan

Anna Blomroos puolestaan nostaa esille perheen tärkeän roolin sellaisen elämäntavan luomisessa, missä liikkuminen kuuluu arkipäivän rutiineihin. Perheliikuntaillan tavoitteena on juuri kannustaa perheitä liikkumaan yhdessä.

– Ajan viettäminen ulkona ja liikkuminen yhdessä perheen kanssa on tietoinen valinta, jonka kautta lapsi oppii tietämään liikunnan kuuluvan jokapäiväiseen elämään. Perheliikuntailtojen tarkoitus on juuri perheiden kannustaminen yhdessä liikkumiseen.

LiikU on urheilujärjestö, joka perustettiin 1993 ja jolla on toimintaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Järjestön päätehtävänä on urheilukulttuurin ja hyvinvoinnin edistäminen, lähinnä lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kanssa.

Malin Johansson
Käännös Timo Järvenpää

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Kaikkien, jotka kommentoivat PK:n nettijuttuja, odotetaan tekevän sen asiallisesti ja omalla nimellään. Kommentin allekirjoitus sekä omalla etu- että sukunimellä, kiitos.


*